ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Από το “ yes we can” στο “ no he can’t ”

Συνεχίζουν να αυξάνονται οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την υγεία,που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.To σύνθημα που σημάδεψε την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα “ yes we can”(ναι μπορούμε), μετατρέπεται στο “ no he can’t( όχι δεν μπορεί), καθώς αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η μεταρρύθμιση της υγείας που υποσχέθηκε ο Ομπάμα είναι πρακτικά ανέφικτη.Οι αντιδράσεις που συναντά στο μεταρρυθμιστικό του έργο,ο Ομπάμα, προέρχονται από σημαντική μερίδα Αμερικανών που φοβούνται μήπως η μεταρρύθμιση επιφέρει μείωση στην ποιότητα της περίθαλψής τους.
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το σχέδιο του Ομπάμα θα είναι καταστροφικό για την οικονομία της χώρας,η οποία εκτιμούν ότι θα «τιναχτεί στον αέρα» από τα υπέρογκα ποσά που θα δαπανηθούν για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας.
Αφίσες που περιγελούν τον Ομπάμα,μπλουζάκια και αυτοκόλλητα που σατιρίζουν τον Αμερικανό πρόεδρο κατακλύζουν την αμερικανική αγορά και προκαλούν κλίμα πόλωσης ανάμεσα σε οπαδούς και υποστηρικτές.
Ήδη αναλυτές προβλέπουν ότι ο «άπειρος» πρόεδρος Ομπάμα ίσως τελικά χάσει στο θέμα αυτό την πρώτη πραγματικά μεγάλη πολιτική μάχη της θητείας του.
Αν όμως καταφέρει να θέσει τις βάσεις για ένα εθνικό και αξιόπιστο σύστημα υγείας, όχι μόνο θα έχει εξασφαλίσει την υστεροφημία του, αλλά και,σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές,θα τοποθετήσει την Αμερική στη θέση που της αξίζει στον πολιτισμένο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: