ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Έρευνα δείχνει ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι πιο υγιεινά

Βρετανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα βιολογικά τρόφιμα δεν έχουν περισσότερα διατροφικά οφέλη από άποψη υγείας σε σχέση με τα κανονικά τρόφιμα.
Η μελέτη, με υπεύθυνο τον δρα Άλαν Ντάνγκουρ,έγινε-για λογαριασμό της βρετανικής κρατικής Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων- από την έγκυρη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε ιατρικό αμερικανικό περιοδικό για θέματα διατροφής «American Journal of Clinical Nutrition».
Η έρευνα επισημαίνει ότι παρόλο που οι καταναλωτές πιστεύουν πως θα ωφεληθούν από άποψη υγείας και πληρώνουν αρκετά υψηλότερες τιμές για να αγοράσουν βιολογικά/οργανικά προϊόντα,τα τελευταία δεν έχουν ουσιαστική διαφορά από τα κανονικά,συμπεριλαμβανομένων στοιχείων, όπως η βιταμίνη C,ο σίδηρος και το ασβέστιο. Ανάλογο είναι το συμπέρασμα όσον αφορά το κρέας,τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά που παράγονται με βιολογικό/οργανικό τρόπο.
Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας δήλωσε ότι η νέα έρευνα δεν καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν πια βιολογικά προϊόντα (αφού,πέρα από τα όποια διατροφικά οφέλη,υπάρχουν πάντα και άλλα κριτήρια,όπως η φροντίδα του περιβάλλοντος και η προστασία των ζώων),όμως ασφαλώς θα τους βοηθήσει να έχουν καλύτερη πληροφόρηση,όταν κάνουν τις αγοραστικές επιλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: