ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Στο μικροσκόπιο η συμφωνία για το Google Books

Τροποποιήσεις στη συμφωνία ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων,που προβλέπει την πρόσβαση στο περιεχόμενο 18 εκατoμμυρίων βιβλίων μέσω Google,τα οποία και θα ψηφιοποιήσει η εταιρία,αναμένεται να επιβάλει ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal,είναι πιθανόν το δικαστήριο να επιβάλλει τροποποιήσεις της συμφωνίας,στο πλαίσιο της πολιτικής κατά των συμπράξεων.
Η απόφαση της επανεξέτασης της συμφωνίας,προέκυψε μετά τις διαμαρτυρίες συγγραφέων για πενιχρά οφέλη από αυτή,καθώς και από τις προειδοποιήσεις βιβλιοπωλών για τους σοβαρούς κινδύνους που εμπεριέχει η συγκέντρωση των δικαιωμάτων έκδοσης από μία και μόνο εταιρεία,παλιών βιβλίων που βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας.
Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Google αφορά στο γεγονός ότι για πάρα πολλά βιβλία δεν είναι γνωστός ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων.
Πάντως, το φιλόδοξο σχέδιο της Google έχει και πολλούς υποστηρικτές,οι οποίοι δηλώνουν ότι η πρόσβαση σε όλο αυτό το υλικό "αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα της ευεργετικής δράσης της τεχνολογίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: