ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Πύρινα μέτωπα σε Γραμματικό, Βαρνάβα και Μαραθώνα

Εκτός ελέγχου είναι αυτή την ώρα οι πυρκαγιές σε Γραμματικό, Βαρνάβα και Μαραθώνα.Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο πολλών χιλιομέτρων και κατευθύνεται προς τη Σταμάτα.Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την προσπάθεια κατάσβεσης.
Τελευταίες πληροφορίες:
15:28: Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου,όπου και θα ενημερωθεί από τους αρμόδιους.
15:27: Στα πύρινα μέτωπα της ΒΑ Αττικής επιχειρούν 12 αεροσκάφη,7 ελικόπτερα,53 οχήματα με 160 πυροσβέστες,50 άτομα πεζοπόρο τμήμα,8 εθελοντικά οχήματα,24 υδροφόρες ΟΤΑ και 10 υδροφόρες της Πολεμικής Αεροπορίας,ενώ αναμένονται 25 επιπλέον οχήματα με 50 πυροσβέστες,όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Καπάκης. Ταυτόχρονα απηύθηνε έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν το οδικό δίκτυο της περιοχής και σε όσους φιλοξενούν άτομα που για διάφορους λόγους είναι ανήμπορα,να τα μετακινήσουν άμεσα σε ασφαλές μέρος.Σε «κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός» κατέληξε.
15:24:Από στρατόπεδο κοντά στο Βαρνάβα απομακρύνθηκαν πύραυλοι με στρατιωτικά οχήματα,για λόγους ασφαλείας.Εικόνες μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς.
14:54:Ο υπουργός Εσωτερικών Π.Παυλόπουλος ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του για Σάμο.Αντιδράσεις υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.Για «εγκληματικές ελλείψεις σε υποδομές πυροπροστασίας και άναρχη δόμηση που δημιουργεί και αναπαράγει η εμπορευματοποίηση της γης» έκανε λόγο το ΚΚΕ. «Τις ώρες αυτές επιβάλλεται η πλήρης αξιοποίηση όλων των δυνατών μέσων για τον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας,πριν θρηνήσουμε χειρότερα πράγματα» τονίζει ο ΣΥΝ.Κλιμάκια και των δύο κομμάτων βρέθηκαν στα πύρινα μέτωπα της Βορειοανατολικής Αττικής.
14:30:Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός ανατολικής Αττικής.
14:00:Δυο νέες φωτιές έχουν εκδηλωθεί σε αγροτολιβαδική έκταση στη Κάρυστο και σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη Σκύρο.
12:57:Οι αρχές εκκένωσαν το στρατόπεδο στο Βαρνάβα.Η φωτιά τόσο στο Γραμματικό όσο και στο Βαρνάβα καίει σπίτια.«Οι κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν με κλαριά και με ο,τι έχουν τη φωτιά που καίει τα πρώτα σπίτια.Είναι απελπιστική η κατάσταση»,δήλωσε ο κοινοτάρχης Γραμματικού,Νίκος Κούκης στο Ρ/Σ Σκάι.
Ο κ.Κούκης έκανε έκκληση να σταλούν περισσότερα αεροσκάφη και έκανε λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή.Στις επιχειρήσεις της κατάσβεσης συμμετέχουν 9 αεροπλάνα,5 ελικόπτερα και 35 οχήματα.
Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η φωτιά καίει στην περιοχή όπου θα κατασκευαζόταν ο ΧΥΤΑ και κάνουν λόγο για εμπρησμό.
Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στις 21:40 στην περιοχή Σέσι στο Γραμματικό, ενώ το πρωί προστέθηκε νέο μέτωπο φωτιάς στο ρέμα που χωρίζει το Γραμματικό από τον Βαρνάβα.Καίει πυκνό πευκοδάσος σε μέτωπο πολλών χιλιμέτρων.
Στη Ζάκυνθο,συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ώστε να ελεγχθούν οι τρεις πυρκαγιές που εδώ και τρεις μέρες μαίνονται στα βουνά της Ζακύνθου και έχουν ήδη κάνει στάχτη περίπου 3.000 στρέμματα δάσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: