ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

"Αποξηραμένη" από ρευστότητα η αγορά

Άμεσης αντιμετώπισης χρήζει το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.Με εκπρόσωπους παραγωγικών φορέων συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
"Αποξηραμένη" από ρευστότητα είναι στην παρούσα φάση η αγορά,με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ντόμινο που θα επηρεάσει όλους του κρίκους της οικονομίας,τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,Δημήτρης Ασημακόπουλος.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη ρευστότητας και κατανάλωσης και ο μεγάλος κίνδυνος είναι να υπάρξει στάση πληρωμών,λόγω αδυναμίας,και προς το δημόσιο και προς τις τράπεζες,τα ασφαλιστικά ταμεία και τους προμηθευτές" σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με μέτρα,θα έχουμε εκρηκτικές καταστάσεις και πολύ μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας το επόμενο εξάμηνο" είπε ο κ.Ασημακόπουλος,ο οποίος ερωτηθείς για το τι είπε στο προεδρείο της Συνομοσπονδίας ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι "σε αυτές τις συναντήσεις οι επικεφαλής των κομμάτων ακούν προσεκτικά και έτσι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες γι'αυτούς αφού ακούνε από πρώτο χέρι τι λέει η αγορά,η ζωντανή επιχειρηματικότητα.Η αποδοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν θετική όπως και η συνάντηση".Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Αρμενάκης ανέφερε ότι ζήτησε τη συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ σε σειρά θεμάτων,όπως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ως τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας για τους αγρότες - με μείωση του αγροτικού εισοδήματος κατά 14,5% και αύξηση της ανεργίας σε ποσοστό 16,5%,καθώς και μείωση του όγκου παραγωγής και προστιθέμενης αξίας,χαρακτήρισε τη φετεινή ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.
Ο κ.Καραμίχας είπε ότι η κατάσταση στη γεωργία δεν πάει άλλο,ανέφερε ότι κατέθεσε προτάσεις για άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα και πρόσθεσε την αναγκαιότητα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος με νόμιμα μέτρα "και όχι να μας τραβάει η ΕΕ το αυτί".
Από την πλευρά του,ο κ.Παπανδρέου,σε δηλώσεις του αμέσως μετά από τις συναντήσεις του με τους παραγωγικούς φορείς,επέκρινε την κυβέρνηση ότι οδήγησε στην ασφυξία τις επιχειρήσεις και σε υπερχρέωση τα νοικοκυριά.
Χαμένες 85 χιλιάδες θέσεις εργασίας
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ,85 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους,ενώ άλλες 90 χιλιάδες πρόκειται να χαθούν από τις 550 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
Οι περισσότερες πλήττονται από τη μείωση της ζήτησης κατά 72% και την αύξηση των ακάλυπτων επιταγών κατά 200%.
Η Συνομοσπονδία ζητά την επιδότηση της απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: