ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Το Πόρτο Γερμενό πλησίασαν οι φλόγες, μαίνεται και η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο Όρος Κιθαιρώνα στη Βοιωτία πλησίασε τα ξημερώματα της Δευτέρας το Πόρτο Γερμενό και τη Βίλια δυτικά της Πάρνηθας.Σε πλήρη εξέλιξη και φωτιά στην περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια,όπου εκκενώθηκαν το Μετόχι και ο Πλατανιστός.
Τουλάχιστον 83 δασικές φωτιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα και εξελίσσονται παράλληλα με την καταστροφή στη βορειοανατολική Αττική.
Η πυρκαγιά στη Βοιωτία ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Λιβαδόστρα του δήμου Πλαταιών.Επεκτάθηκε την Κυριακή στον Κιθαιρώνα,πλησίασε τη Βίλια και έφτασε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Πόρτο Γερμενό,βόρεια του Αλεποχωρίου.
To απόγευμα, περίπου 25 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία του Αγίου Βασιλίου Βοιωτίας απομακρύνθηκαν με δύο πλοία,έπειτα από παρέμβαση του Λιμενικού.
Μεγάλες οι πυρκαγιές και στο Αθωχώρι της Λιβαδειάς και στο Ελαιοχώρι Αχαΐας.
Χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καεί από την πυρκαγιά που μαίνεται από το Σάββατο στη Νότια Εύβοια,ανάμεσα στην Κάρυστο και τον Πλατανιστό.
Στη Σκύρο βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλα μέτωπα,ένα στην περιοχή Ασκοί και ένα στους Αχερούνες.
Στο δήμο Ελατίων της Ζακύνθου,η φωτιά συνεχίστηκε την Κυριακή για τέταρτη ημέρα, έχοντας κάψει τουλάχιστον 10.000 στρέμματα.Γύρω στις 7.30 το απόγευμα,νέα πυρκαγιά έκανε την εμφάνιση της στο Καλαμάκι Ζακύνθου,ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ,ενώ η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Παναγούλα,έξω από την πόλη της Ζακύνθου,τελικά σβήστηκε.
Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στην Αίγινα,σε ύφεση η φωτιά στο Ντοροτό της Σαλαμίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: