ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΑΔΕΔΥ: «Τίποτα το θετικό από την κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους»

Δεν προέκυψε τίποτα θετικό απο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους,δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.
Ο κ.Παπασπύρος είπε ότι η κυβέρνηση έχει επιλεκτική όραση και με αυτό τον τρόπο βλέπει τους εργαζόμενους,τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Με μικρές αλήθειες προσπαθεί να δημιουργήσει μία μεγάλη πλάνη για την έλλειψη στρατηγικής και την απουσία διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.
Από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ,ο Ηλίας Βρετάκος δήλωσε ότι στη συνάντηση φάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει στην ίδια πολιτική,ενώ ο κ. Αγκαβανάκης ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε η αντιλαϊκή κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής.
Τέλος ο κ.Ηλιόπουλος είπε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά απόψεων για τις εργασιακές σχέσεις.
Αντίθετα,ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα εποικοδομητική.
Ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι διεκδικητικός,ενώ ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις των δυνατοτήτων και να καθορίσει τις προτεραιότητες,ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις που υπάρχουν για τους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα,που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Ανέφερε ότι 33 χιλιάδες από αυτούς αποκτούν τα δικαιώματα των μονίμων μέχρι το βαθμό του διευθυντή και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της.
Τέλος,είπε ότι συζητήθηκε ο νόμος περί συλλογικών διαπραγματεύσεων,ο οποίος θα έρθει στη Βουλή,όταν συζητηθεί και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: