ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Δόξα τα λεφτά... έχουμε Θεό

«Πνευματικοί απατεώνες» που εκμεταλλεύονται την άγνοια και την ανάγκη για μια διέξοδο από την καθημερινή οικονομική ανασφάλεια και τα χρέη.Ο Κένεθ και η Γκλόρια Κόουπλαντ είναι οι ηγετικές μορφές του «κινήματος Κόουπλαντ» και κύρρηκες του «Ευαγγελίου της Ευημερίας» και υποστηρίζουν:«Ο Θεός ξέρει που είναι τα λεφτά και ξέρει πως να τα φέρει σε εσάς».
Ο Κένεθ και Γκλόρια Κόουπλαντ,συνοδευόμενοι από πλειάδα διάσημων ιεροκηρύκων του «Ευαγγελίου της Ευημερίας» μίλησαν μπροστά σε χιλιάδες πιστούς οι οποίοι είχαν προσέλθει στο «Συνέδριο Νοτιοδυτικών Πιστών» στο συνεδριακό Κέντρο του Φορτ Γουόρθ. Βασική αρχή τους είναι ότι εάν έχεις αρκετή πίστη στο Θεό και τη Βίβλο και κάνεις γενναίες δωρεές,Εκείνος θα σου το ανταποδώσει.Εν μέσω οικονομικής κρίσης,την οποία οι Κόουπλαντ δεν αναγνωρίζουν,υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ώστε να περιοριστούν οι προσφορές.«Ο φόβος θα σας κάνει τσιγκούνηδες» δηλώνουν από το βήμα του Συνεδρίου το οποίο παρακολούθησαν συνολικά 9.000 άτομα από 48 πολιτείες και 27 χώρες,ενώ προβλήθηκε σε 134 χώρες.
Το ετήσιο εισόδημα των Κόουπλαντ αγγίζει τα 100 εκατ.δολάρια και η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ερευνά το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιήσει τις δωρεές ως πηγή προσωπικού πλουτισμού και ως μέσο φοροαπαλλαγών.
Οι πιστοί του κινήματος των Κόουπλαντ,δεν εμπιστεύονται τις Τράπεζες,τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση αλλά ακολουθούν πιστά τους δύο «πνευματικούς ηγέτες»,οι οποίοι φαίνεται να είναι η προσωποποίηση της ευημερίας,καθώς είναι υγιείς και με πολλά παιδιά και εγγόνια.
«Αν ο Θεός βοήθησε αυτούς,θα βοηθήσει και εμάς» είπε η Έντγουιτζ Ντούντι που παρακολούθησε το συνέδριο μαζί με το σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους.Η ιστορία του Στίβεν Μπίλιερ,προκαλεί εντύπωση.Ο Μπίλιερ είναι ο οδηγός φορτηγού από το Μισούρι και χρωστάει 102.000 δολάρια.«Ήρθα στο συνέδριο ώστε τη φετινή χρονιά να λυθούν τα προβλήματα μας.Πριν από 23 χρόνια οι Κόουπλαντ μας είχαν σώσει και πάλι, όταν το φορτηγό μου,το οποίο είχα αγοράσει με τόκο 22%,χάλασε δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο.Τότε ήταν που είδα για πρώτη φορά τους Κόουπλαντ και άρχισα να τους στέλνω 50 σεντ την εβδομάδα.Θα είχαμε χρεοκοπήσει αν οι Κόουπλαντ δεν προσεύχονταν για εμάς.» δήλωσε ο Μπίλιερ.
Ο Μπίλιερ δεν είναι η μόνη περίπτωση.Συνολικά 386.000 σε όλο το κόσμο στέλνουν τις εισφορές τους προκειμένου να ανταμειφθούν με ειδικές προσευχές από τους Κόουπλαντ.
Μία από τις κόρες των δύο ηγετών του κινήματος,η Σουίσερ,υποστήριξε ότι τουλάχιστον το 10% των εισπράξεων τους δίνονται σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας,στο πλαίσιο του φορολογικού ελέγχου που διενεργεί,ζήτησε από την οργάνωση να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την οικονομική κατάσταση της οργάνωσης.Οι Κόουπλαντ αρνούνται με την δικαιολογία ότι δεν θέλουν να αποκαλυφθούν τα ονόματα των συντρόφων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: