ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η κυβέρνηση ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τις ευθύνες των πυρκαγιών;

Πρωτοφανής κίνηση στα ελληνικά χρονικά αποτελεί η διενέργεια έρευνας που ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών για τον εντοπισμό ευθυνών του κρατικού μηχανισμού αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική.Ήδη αναφέρονται τα ονόματα του υπαρχηγού Στ.Στεφανίδη και του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Απ.Γεροκώστα ως αυτών που θα πληρώσουν τα...καμμένα.
Στον υπαρχηγό Στέλιο Στεφανίδη,και τον περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος,Απόστολο Γεροκώστα,αναμένεται να αποδώσει σοβαρές ευθύνες το πόρισμα της έρευνας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης,Λέανδρου Ρακιντζή,με αντικείμενο την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην καταστροφική πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική, γράφει σήμερα η Καθημερινή.
Τη διενέργεια της έρευνας ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης,κίνηση που,σύμφωνα με εκτιμήσεις,γίνεται στο πλαίσιο μετάθεσης ευθυνών από το κυβερνητικό στρατόπεδο,για αναστροφή του δυσάρεστου κλίματος που έχει δημιουργηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατα στελέχη του υπουργείου,στους δύο αξιωματικούς καταλογίζεται ότι δεν αξιολόγησαν σωστά την απειλή της πυρκαγιάς στο Γραμματικό,τις κρίσιμες ώρες της νύχτας της Παρασκευής.
Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής,αναμένεται να καλέσει σήμερα τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος,αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα.Αναμένεται επίσης να κληθούν να καταθέσουν ο περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Απόστολος Γεροκώστας,ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης και ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής,στον τομέα ευθύνης του οποίου ήταν η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά που πήρε δραματικές διαστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Το Έθνος»,χθες το πρωί επισκέφτηκαν το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος συνεργάτες του κ. Ρακιντζή,προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις ενέργειες που έγιναν το επίμαχο διάστημα,από τις 6 έως τις 8 το πρωί του περασμένου Σαββάτου,όταν η πυρκαγιά ξέφυγε από το Σέσι Γραμματικού και εξαπλώθηκε με ταχύτητα στις γύρω περιοχές.
Όπως σημειώνει η ίδια εφημερίδα,αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος σχολίασαν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά διεξάγεται έρευνα από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε καταστροφικές πυρκαγιές,ερμηνεύοντας τη σπουδή για έκδοση πορίσματος εντός της επόμενης εβδομάδα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να έχει βρει εξιλαστήρια θύματα πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: