ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

"Έφυγε" ο τελευταίος των Κένεντι

Ο Έντουαρντ Κένεντι,ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 77 ετών,ήταν ένα ίνδαλμα για τους Δημοκρατικούς και πρωτεργάτης για τη διασημότερη πολιτική δυναστεία της Αμερικής.
Η στήριξη που παρείχε στον Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια καθοριστική στιγμή στην προεκλογική εκστρατεία.Ο θάνατός του βάζει τέλος σε ακόμη ένα κεφάλαιο της εντυπωσιακής οικογενειακής του ιστορίας.
Ο Έντουαρντ ήταν ο μικρότερος από τους τέσσερις γιους του βιομηχάνου Τζο Κένεντι, που υπηρετούσε ως πρέσβης στο Λονδίνο όταν ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Και τα τρία αδέλφια του Έντουαρντ είχαν τραγικό τέλος.Ο μεγαλύτερος ο Τζο Τζούνιορ πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα στον πόλεμο.Ο Τζον ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Ρόμπερτ πρώην υπουργός δικαιοσύνης δολοφονήθηκαν το 1963 και το 1968 αντίστοιχα.Σχεδόν αναπόφευκτα ο Έντουαρντ ακολούθησε την πολιτική καριέρα των αδελφών του.Σε ηλικία 30 ετών είναι ο νεότερος γερουσιαστής της χώρας.
Όλοι περίμεναν ότι θα ήταν ο επόμενος Κένεντι που θα έμπαινε στο Λευκό Οίκο.Όμως ακόμη μια τραγωδία χτυπά την οικογένεια.Το 1969 το αυτοκίνητο που οδηγεί ο Έντουαρντ Κένεντι πέφτει από γέφυρα στο νησί Τσάπακουϊντικ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο.
Δεν ανέφερε αμέσως το περιστατικό,παρά μόνο μια ημέρα αργότερα και αφού συμβουλεύτηκε το δικηγόρο του.Απηλλάχθη όλων των κατηγοριών,εκτός από την κατηγορία για εγκατάλειψη του τόπου του συμβάντος.Οι υποψίες για προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης,πάντως,επισκίασαν την υπόλοιπη σταδιοδρομία του.
Πάντως, επανεξελέγη γερουσιαστής της Μασαχουσέτης.Κι ενώ προσπαθούσε να αποκαταστήσει τη φήμη του,ακόμη μία συμφορά,ο γιος του Εντ Τζούνιορ έχασε το ένα του πόδι από καρκίνο των οστών,ενώ η σύζυγός του πάλευε με την εξάρτησή της στο αλκοόλ, εν μέσω αναρίθμητων φημών για τις ερωτικές του ιστορίες.Αργότερα πήραν διαζύγιο, όμως,αυτή στάθηκε στο πλευρό του,ενώ ανακοίνωνε,το 1980,την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών με κύριο αντίπαλο τον Τζίμι Κάρτερ.
Ηττήθηκε εν μέρει λόγω της υπόθεσης Τσάπακουϊντικ.Τα επόμενα χρόνια ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι αγωνίστηκε για ένα καλύτερο σύστημα υγείας,το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και κατά των διακρίσεων.
Με την κυβέρνηση Ομπάμα πίστευε ότι τελικά θα σημειωνόταν πρόοδος με τις μεταρρυθμίσεις της υγείας.Η είδηση ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο κατέστησε τη δουλειά του στη Γερουσία ακόμη πιο επείγουσα.
Ο Έντουαρντ Κένεντι ήταν χαρούμενος όταν περιτριγυριζόταν από την οικογένειά του. Δεν ακολούθησε τη μοίρα των αδελφών στα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας,όμως οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που πέτυχε ως γερουσιαστής αγγίζoυν τη ζωή κάθε Αμερικανού.
Η τελευταία του κατοικία θα είναι στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον,κοντά στο Πεντάγωνο.Στο ίδιο κοιμητήριο έχουν ταφεί τα αδέλφια του Τζον και Ρόμπερτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: