ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών για τα κόμματα

Διεργασίες πραγματοποιούνται στα κόμματα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.Πιο συγκεκριμένα,στο εσωτερικό της ΝΔ εκτιμάται ότι ανοίγει ένας κύκλος εσωστρέφειας με στελέχη να επισημαίνουν την ανάγκη ο κ.Καραμανλής να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό και διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου.
Ο προβληματισμός είναι μεγάλος,ενώ οι περισσότερες δηλώσεις των στελεχών του κινήθηκαν στο πνεύμα «πήραμε το μήνυμα» και ότι «πρέπει να υπάρξουν αλλαγές», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το είδος των αλλαγών.Τόσο ο Κ.Καραμανλής όσο και ο Π. Παυλόπουλος,επιχείρησαν με δηλώσεις τους να ερμηνεύσουν τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος ως αποτέλεσμα της αποχής.Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προσπαθήσει αποκρούσει κάθε πίεση για προσφυγή σε εθνικές εκλογές.
Πάντως,κυβερνητικά στελέχη θα προσπαθήσουν να πείσουν τον πρωθυπουργό να βρίσκεται σε εγρήγορση,τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση, με συνεχείς περιοδείες το καλοκαίρι. (Τον Ιούνιο του 1999,μετά τη νίκη του Κ.Καραμανλή στις ευρωεκλογές,ολόκληρο το κόμμα της ΝΔ έκανε διακοπές,ενώ ο Κ.Σημίτης οργανωνόταν και πέτυχε να αλλάξει γρήγορα το κλίμα).
Την Τρίτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.
ΠΑΣΟΚ
Στην Ιπποκράτους το κλίμα είναι θετικό,ωστόσο το μήνυμα που εξάγεται είναι ότι «δεν θριαμβολογούμε,αλλά ετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα».Παρόλα αυτά,το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενο,καθώς αυτή είναι η πρώτη νίκη σε ευρωεκλογές μετά από 15χρόνια.
Ο Γ.Παπανδρέου απηύθυνε μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος να μείνουν μακριά από κάθε ίχνος αλαζονείας και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν πολίτες νικητές και πολίτες νικημένοι.Σήμερα ηττήθηκαν πολιτικές οι οποίες πρέπει να ανατραπούν».
Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ασκεί συνεχή πίεση,το προσεχές διάστημα,προς τις πρόωρες εθνικές εκλογές,καθώς θεωρείται ότι το 37% των ευρωεκλογών και η μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ αποτελούν πρόκριμα αυτοδυναμίας.

ΚΚΕ

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα,πιστώνοντας το στην ιδεολογική καθαρότητα και την πολιτική συνέπεια του κόμματος,όπως δηλώνουν στελέχη του κόμματος.Η Α.Παπαρήγα,στις δηλώσεις της,χαρακτήρισε πρωτοφανή την αποχή και δήλωσε ικανοποιημένη από την εκλογική επίδοση του κόμματος της.
«Από τη Δευτέρα το κόμμα θα παραμείνει σταθερό και πιστό στο ραντεβού με τον αγωνιζόμενο λαό» υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα.

ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό των ευρωεκλογών,που τελικώς εξέλεξε έναν ευρωβουλευτή,παρά το στόχο για την εκλογή τριών.
«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ανταποκρίνεται ούτε στις προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς,ούτε στις δικές μας»,είπε ο Αλεξης Τσίπρας,τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με δημοκρατικό τρόπο θα δει πως θα υπερβεί τις αδυναμίες του και θα πάρει τις αποφάσεις του για να συνεχίσει».
Ήδη έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των οργάνων του ΣΥΝ,με τη συμμετοχή και των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών για να γίνει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

ΛΑΟΣ

Στον ΛΑΟΣ υπάρχει ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα,που έδειξε σταθερή άνοδο στα εκλογικά ποσοστά του κόμματος.Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι τα «μεγάλα ποσοστά σημαίνουν και μεγαλύτερη ευθύνη,ευθύνη που καλούμαστε να επιδείξουμε».Είναι δε χαρακτηριστικά ότι ο ΛΑΟΣ εκλέγει δύο ευρωβουλευτές,τη Νίκη Τζαβέλα και τον Θάνο Πλεύρη.

Οικολόγοι Πράσινοι

Έδρα στην ευρωβουλή εξασφάλισαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι,οι οποίο ναι μεν δεν σημείωσαν τα «αστρονομικά» ποσοστά που έδειχναν για εκείνους οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος,ωστόσο με το 3,49% κατάφεραν να μπουν στο «πολιτικό κάδρο».
«Ιστορική στιγμή»χαρακτήρισαν την εκλογή του πρώτου Έλληνα πράσινου ευρωβουλευτή οι Οικολόγοι-Πράσινοι,σημειώνοντας ότι «ικανοποιεί τον στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της προεκλογικής τους εκστρατείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: