ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

«Μπροστάρης» στην ενημέρωση το Διαδίκτυο

Ως το πιο δημοφιλές μέσο ενημέρωσης,μπροστά από την τηλεόραση,τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο, αναδεικνύεται το Διαδίκτυο μέσα από δημοσκόπηση στις ΗΠΑ. Πάντως,μόνο μία μικρή μερίδα (10%) ενηλίκων θεωρεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης,όπως το Facebook και το MySpace,καλή πηγή και ακόμη λιγότεροι δηλώνουν πιστοί στο Twitter (4%).Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων,στο πλαίσιο της διαδραστικής έρευνας Zogby, ανέφεραν ότι αν έπρεπε να επιλέξουν μία μοναδική πηγή ενημέρωσης,θα διάλεγαν το Διαδίκτυο.Ακολούθησαν με 21% όσοι εμπιστεύτηκαν την τηλεόραση και με 10% εκείνοι που προτίμησαν τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο.
Το Διαδίκτυο επισημάνθηκε και ως το πιο αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης κατά περίπου 40%, σε σύγκριση με την τηλεόραση (17%),τις εφημερίδες (16%) και το ραδιόφωνο (13%).
Η δημοσκόπηση ενισχύει την άποψη ότι η προσπάθεια των εφημερίδων,της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου να επενδύσουν στο Διαδίκτυο ευδοκιμεί,σημειώνει το Zogby.
Πάντως,τα blogs φέρονται να υστερούν έναντι των websites,καθώς μόνο το 28% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε σημαντική την πολιτική άποψή τους.
Κατά 82%, διατυπώθηκε η άποψη ότι το Διαδίκτυο θα αποτελεί τη βασική πηγή ενημέρωσης μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
Σύμφωνα με βιομηχανικές έρευνες,το 84% των Αμερικανών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: