ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

"Παγώνει" για ένα χρόνο η υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Μόνο για την επόμενη χρονιά θα μπορούν να εγγραφούν παιδιά που δεν έχουν πάει νηπιαγωγείο.Στην Α’ Δημοτικού θα μπορούν να εγγραφούν παιδιά που δεν έχουν πάει στο νηπιαγωγείο,σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας,η οποία όμως αφορά μόνο το έτος 2009 – 2010.
Η εγκύκλιος έρχεται μετά τη σύγχυση που επικράτησε πέρσι από την απόφαση πολλών παιδικών σταθμών να λειτουργήσουν τμήματα νηπιαγωγείου χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Το υπουργείο Παιδείας τότε είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα γίνει δεκτή η εγγραφή στο Δημοτικό,εάν το παιδί είχε περάσει από νηπιαγωγείο το οποίο δεν είχε άδεια λειτουργίας.Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας κ. Πέτρος Καραγιώργος επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο,καθώς όπως υποστήριξε,«τα παιδιά δε θα είναι προετοιμασμένα για το Δημοτικό».
Στο μεταξύ,σχολική τσάντα με γραφική ύλη θα μοιράσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στους 110.000 μαθητές του Δημοτικού με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,στο πλαίσιο του προγράμματος «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη».
Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Φιλιππίδης είπε ότι στόχος της προσπάθειας είναι να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των παιδιών,καθώς «πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: