ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ο φόβος αναβίωσης του φασισμού ταράζει την Ιταλία

«Μαύρες περιπολίες» (Ronde Nere) ονομάζεται η νέα ομάδα από «αυτόκλητους προστάτες της έννομης τάξης»,που θα «περιφρουρεί» τους δρόμους της Ιταλίας. Πρόκειται,ουσιαστικά,για μέλη του Νέου Κοινωνικού Κινήματος,που ανήκουν στην ιταλική ακροδεξιά και ανακοίνωσαν τη δημιουργία πολιτοφυλακών,για να επιβλέπουν την τήρηση της τάξης σε ιταλικές πόλεις.
Για να επιτελέσουν το έργο τους,θα κάνουν εθελοντικές περιπολίες και θα συνεργάζονται με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους,όταν εντοπίζουν ύποπτες καταστάσεις και πολίτες σε δύσκολη θέση.
Οι αντιδράσεις εντάθηκαν,όταν οι «Μαύρες Περιπολίες»,παρουσίασαν τις στολές τους, στις οποίες απεικονίζονται σύμβολα που παραπέμπουν ξεκάθαρα στην εποχή του φασισμού. Συγκεκριμένα,το χρώμα τους είναι χακί και η στολή συνοδεύεται από μαύρο πηλήκιο. Σύμβολά της ο αετός της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ο μαύρος ήλιος,της μουσολινικής δικτατορίας.
Οι «Μαύρες Περιπολίες» δεν είναι η πρώτη ομάδα πολιτικής εθνοφρουράς που γεννάται στην Ιταλία.Σήμερα,όμως,η Ronde Nere απολαμβάνει της απόλυτης στήριξης του Νέου Κοινωνικού Κινήματος,το οποίο ιδρύθηκε από μέλη του κόμματος που ίδρυσε ο Μουσολίνι -Ιταλική Κοινωνική Δημοκρατία (RSI)-το 1943.
Το Νέο Κοινωνικό Κίνημα εξελίχθηκε,λοιπόν,στο μετά-φασιστικό κόμμα «Εθνική Συμμαχία»,το οποίο κάποτε συμμάχησε και με τις δυνάμεις του Μπερλουσκόνι.Σήμερα,η φιλοσοφία των «Μαύρων Περιπολιών» αποτελεί μέρος του σχεδίου του Μπερλουσκόνι με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών.Πάνω σε αυτό το σχέδιο–που βρίσκεται υπό αναμονή ψήφισης-στηρίζει και η Ronde Nere τη δράση της.
Οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνο και του Τορίνο,θορυβημένες από τις διακηρύξεις της Ronde Nere, άνοιξαν φάκελο ερευνών,καθώς υποπτεύονται ότι η οργάνωση επιχειρεί να επανιδρύσει το Φασιστικό Κόμμα,κατά παράβαση νόμου που ψηφίστηκε το 1952 και απαγορεύει κάτι τέτοιο.Ο νόμος,συγκεκριμένα,απαγορεύει την αναβίωση οποιασδήποτε οργάνωσης που να χρησιμοποιεί σύμβολα και συνθήματα της φασιστικής περιόδου.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις,ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας,διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του,ότι το σχέδιο Μπερλουσκόνι για την ασφάλεια των πόλεων,που πρόκειται να ψηφιστεί,δεν θα επιτρέπει τη δράση τέτοιων αυτόκλητων ομάδων και ότι θα προηγείται αυστηρός έλεγχος αυτών που θα απαρτίζουν τις πολιτοφυλακές του Μπερλουσκόνι.
Απέναντι στο φόβο για αναβίωση του φασισμού,το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα,με τη συναίνεση του κεντρώου καθολικού κόμματος Udc,ζήτησαν «την άμεση και δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφευχθεί η επιστροφή στην αυτοδικία της φασιστικής εικοσαετίας».
Και ενώ η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες που έχουν γεννηθεί,μέλη της Ronde Nere μιλούν για φυλετική ανωτερότητα των Ιταλών έναντι των μεταναστών και ισχυρίζονται ότι,κατά τα πρότυπα του βρετανικού αντιμεταναστευτικού κόμματος,θα συνεχίσουν τη δράση τους,όσο δεν παραβιάζουν τον ιταλικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: