ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Τρεμόπουλος: Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εκπορθήσουν το κοινοβούλιο

εμφανίστηκε ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του κόμματος,Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Mιλώντας στο 6ο τακτικό συνέδριο του κόμματος,που ξεκίνησε τις εργασίες του στη Θεσσαλονίκη,επισήμανε ότι κατά την προεκλογική περίοδο οι Οικολόγοι απηύθυναν λόγο συνεργασίας σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα,με βάση προγραμματικές συγκλίσεις και αυτό θα συνεχιστεί και μετεκλογικά.
Ο κ.Τρεμόπουλος σημείωσε ότι το κόμμα του δεν πέτυχε μόνο την εκλογή του πρώτου Ελληνα Πράσινου ευρωβουλευτή,αλλά επέβαλε την πράσινη ατζέντα και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
Σημείωσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δέχθηκαν επιθέσεις,αλλά απέδειξαν ότι υπηρετούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας.
Στο συνέδριο διαβάστηκε χαιρετισμός που απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας,στον οποίο τονίζεται ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας οφείλουν να βρουν κοινό βηματισμό,όχι μόνο στο επίπεδο κοινωνικών αντιστάσεων,αλλά και στο επίπεδο μιας νέας προγραμματικής διεξόδου,που θα κερδίσει τη στήριξη ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων και θα διεκδικήσει την ηγεμονία στο πολιτικό πεδίο.
Εκ μέρους της ΝΔ χαιρέτισε το συνέδριο ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με όλα τα πολιτικά κόμματα για τα θέματα του περιβάλλοντος,γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση χωρίς ένωση των δυνάμεων.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,Γιάννης Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ,οι Οικολόγοι Πράσινοι και άλλες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να δημιουργήσουν το ρεύμα της ανατροπής,είτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πετύχει αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές,είτε όχι.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ,Νίκος Ζιώκας σημείωσε ότι η κρίση οφείλεται στον καπιταλιστικό προσανατολισμό της οικονομίας που οδηγεί στην άναρχη ανάπτυξη.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Τάσος Κουράκης υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει διατυπώσει εναλλακτική πρόταση εξουσίας που συμπεριλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που αμφισβητούν το κυρίαρχο μοντέλο.
Στο συνέδριο δεν προσκλήθηκε εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: