ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Η αγορά στην "κατάψυξη"

Όλη τους την ευφυΐα εξαντλούν έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι με προσφορές, «κρυφές» εκπτώσεις, λαχνούς, δωρεάν πάρκινγκ, την… βοήθεια» του Άγιου Βασίλη και κάθε λογής τεχνάσματα προσπαθούν να βγάλουν την αγορά από την «κατάψυξη» εν όψει Χριστουγέννων.

Η χρηματοπιστωτική κρίση ήρθε να επηρεάσει την ήδη βεβαρυμμένη αγορά και φέρνει τους έμπορους στα πρόθυρα της απόγνωσης, οι οποίοι βλέπουν τον τζίρο τους από τις αρχές Οκτωβρίου να πέφτει μέχρι και 30%, σε σύγκριση με πέρυσι.

Η μείωση της κίνησης έχει τρομοκρατήσει τους παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι βλέπουν ότι ο 13ος μισθός των καταναλωτών που περιμένουν με την ίδια αγωνία και οι ίδιοι, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταλήξει τις φετινές γιορτές στα ταμεία τους.

«Δουλεύουμε μια με δύο ημέρες την εβδομάδα», σημειώνει ο ιδιοκτήτης εποχιακού καταστήματος Γιώργος Σωτηρίου. Ενώ τις προηγούμενες χρονιές ο κ. Σωτηρίου προσλάμβανε εκτάκτως τουλάχιστον δύο υπαλλήλους για 45 ημέρες, φέτος τα Χριστούγεννα η δουλειά θα βγει από τους μόνιμους εργαζομένους και τον ίδιο. «Θα δουλέψουμε περισσότερες ώρες και όταν δεν θα έχουμε κίνηση, θα κλείνουμε το κατάστημα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
http://www.zougla.gr/news.php?id=14429

Δεν υπάρχουν σχόλια: