ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εντολή Παπανδρέου να ληφθούν μέτρα στη Νομική... Κατάργηση του ασύλου, εισηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς.

«Να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες» ήταν η εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες. Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.
Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι η ΕΛΑΣ τη «μόνη όχληση» που είχε σήμερα, ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών.
Στο Προεδρικό Μέγαρο επίσης ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε «ποτέ» απάντηση απ΄την κυβέρνηση. «Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί», προσέθεσε.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων.Μητσοτάκης τέλος μίλησε για ένα «δυσάρεστο» γεγονός, καθώς «δείχνει προς τα έξω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος».
«Ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες»
Η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες και μέλη αριστερών οργανώσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στο περιθώριο της δεξίωσης για το διπλωματικό σώμα στο προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς έθεσε το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι υπάρχει «κατάχρηση, η οποία πρέπει να εξεταστεί». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι ο υπάρχων νόμος που ψηφίστηκε επί ΝΔ προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την άρση του ασύλου και αυτούς ακολουθεί η κυβέρνηση.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: