ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

«Βροχή» διαψεύσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους

«Φρένο» στα σενάρια περί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιχειρούν να θέσουν Κομισιόν και ΔΝΤ, που δηλώνουν ανοιχτά την αντίθεση τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Μετά τα δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο που επανέφεραν στο προσκήνιο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τα σχέδια που εξετάζει το Βερολίνο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Κομισιόν διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια.
Αρχικά ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Αμαντέου Αλταφάζ χαρακτήρισε «ανοησίες» τα σενάρια και εξέφρασε την βεβαιότητα της Κομισιόν ότι η Ελλάδα μετά το 2013 θα είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνη της.
Ένα εκ των σεναρίων, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, θέλει την ευρωζώνη να εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει μέσω του το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) κρατικά ομόλογα των χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Έτσι και ο επικεφαλής του προσωρινού ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη του σε γερμανικό ραδιόφωνο υπογράμμισε ότι ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της και ότι οι αγορές υπερτιμούν τους κινδύνους.
«Δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται οι φήμες περί αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας» είπε ο επικεφαλής του EFSF, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει καμία αναδιάρθρωση για την Ελλάδα.

«Όχι» και από ΔΝΤ

Οι αναταράξεις που προκαλούν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έφτασαν μέχρι την Ουάσινγκτον και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έτσι σήμερα ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ εξέφρασε την αντίθετη του οργανισμού σε μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.
«Υποστηρίζουμε μια πιο μακρά περίοδο αποπληρωμής για το ελληνικό πρόγραμμα η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη μετατροπή του σημερινού δανείου σε Extended Fund Facility (διαδικασία μακράς αποπληρωμής)» υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Χόλεϊ και συνέχισε «αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να προτείνουμε στο Διοικητικό μας Συμβούλιο. Φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εργασθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».
Σε σχετική ερώτηση που κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις και εκτιμήσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους που δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, και συμφωνούμε μαζί της».

«Καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση χρέους»

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι τα σενάρια ακούγονται «από τις ίδιες λίγο-πολύ πηγές που μας χρεοκοπούν εδώ και 15 μήνες ανά κάθε εβδομάδα».
Παρά την εμμονή κάποιων δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, αυτή η παραφιλολογία, η οποία ανακυκλώνεται προφανώς για λόγους και σκοπούς που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας και αυτό κάνουμε» υπογράμμισε ο Γιώργος Πεταλωτής.
http://www.real.gr/default.aspx?page=home


Δεν υπάρχουν σχόλια: