ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο κ. Παπούλιας κάτι γνωρίζει...Πρόεδρε σήκωνε ανάστημα επιτέλους

Αναδημοσιεύουμε τμήμα απο το Ελληνικό Καφενείο... αρθρο του Γιαννακόπουλου

Αν θεωρήσει κανείς τυχαία ή αυθόρμητη την δήλωση Παπούλια κατά την υποδοχή του ομολόγου του από την Αρμενία ότι: «κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο», τότε μάλλον δεν γνωρίζει από πολιτική, ούτε διπλωματία।
Μετά από αυτό ακολούθησε η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: «Οι παρατηρήσεις του Έλληνα Προέδρου που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον εκστομίσθηκαν».
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όμως επανέρχεται στο ζήτημα, δίχως να υπάρχει διπλωματικά κάποια επιτακτική ανάγκη, δηλώνοντας: «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται. Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργασθούμε με συνέπεια για αυτό το σκοπό. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων. Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας.»
Άρα ο κ। Παπούλιας σκοπίμως είπε τα περί «κατακρεουργήματος» και «βαρβάρων», για να διαμορφώσει τεχνητό κλίμα έντασης. Διασκεδάζοντας μάλιστα τις εντυπώσεις ότι ο κ. Παπανδρέου αντί να αναπτύξει μια σύγχρονη στρατηγική για το Αιγαίο, σύρεται πίσω από την διαρκώς διευρυνόμενη τουρκική ατζέντα διεκδικήσεων στην περιοχή, την οποία άλλωστε έχει αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό ως πεδίο διαπραγμάτευσης, μέσω εκείνης της περίφημης απαντητικής επιστολής που έστειλε στον κ. Ερντογκάν και η οποία ποτέ δεν δόθηκε αυτούσια στην δημοσιότητα.
περισότερα στο Ελ. Καφενείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: