ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

"Ειδικοί" νόμοι, "ειδικά" δικαστήρια, "ειδικές" διαδικασίες

Πέρα από το δικό μας δημοσίευμα καλό είναι να θυμηθούμε ανάλογα ρεπορτάζ εφημερίδων για την πρώτη μέρα της δίκης για την υπόθεση των «Πυρήνων της φωτιάς».
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, λοιπόν, συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη με ένα κράτος που μέσω εξουσιαστικής κλίκας δικαστών και κατασταλτικών μηχανισμών να μην διστάζει να προχωράει σε μια δίκη παρωδία, χωρίς να ενδιαφέρεται να κρατήσει ούτε τα προσχήματα στοιχειώδους αστικής νομιμότητας.
Μπάτσος με πολιτικά βιντεοσκοπούσε όσους αλληλέγγυους παρακολουθούσαν την δίκη, -δεχόμενος έντονες αποδοκιμασίες από το ακροατήριο-, οι δικαστές ανακοινώνουν ότι δεν θα υπάρχουν μαγνητοφωνημένα πρακτικά ισχυριζόμενοι ότι το υπουργείο του Καστανίδη τους απάντησε ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι δυνατό λόγω οικονομικής δυσχέρειας», ενώ όλοι οι συμπαραστάτες των κατηγορουμένων έπρεπε να παραδώσουν τις ταυτότητες τους, για να φακελωθούν κανονικά αν ήθελαν να παρακολουθήσουν την δίκη.
Το ελληνικό κράτος, κουρελιάζοντας τους ίδιους του τους νόμους, καταπατώντας βάναυσα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, θέλει και σ’ αυτή την περίπτωση η μόνη πληροφόρηση που θα υπάρξει να είναι από τα δημοσιοκαφρικά φερέφωνα των κατασταλτικών μηχανισμών.
Μπροστά σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς του κράτους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» χαρακτήρισαν «ειδικό» το δικαστήριο αποχώρησαν από την αίθουσα και παύοντας τους συνηγόρους τους.
Οι δικαστές υλοποιώντας την μεθόδευση, -που υπάρχει με άνωθεν εντολές φυσικά- διόρισαν δυο δικηγόρους για κάθε κατηγορούμενο, αποφασίζοντας να συνεχιστεί αύριο η ακροαματική διαδικασία. Απ’ την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στην δίκη προχωρώντας σε απεργία πείνας.

Ο τρόπος με τον οποίον το ρεπορτάζ της ΝΕΤ μας παρουσιάζει την σημερινή δίκη μας δίνει μια γεύση για τι είδους σχετική πληροφόρηση μας ετοιμάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: