ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Έντονο το παρασκήνιο για τα ανανεωμένα ψηφοδέλτια

Έντονο είναι το παρασκήνιο στο γαλάζιο στρατόπεδο προκειμένου να συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ενώ αναμένεται πλήθος αποκλεισμών προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του κόμματος και να επανασυσπειρωθεί η κομματική βάση.Τόσο στην κυβερνώσα παράταξη,όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση,κυριαρχούν οι ηχηρές αποχωρήσεις ενώ ζητούμενο αποτελεί η ανανέωση των προσώπων.
Χθες,η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό,ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου,επιχειρώντας να διευκολύνει το έργο της ανανέωσης της Βουλής και της Κ.Ο. της ΝΔ.«Αγαπητέ πρόεδρε,έπειτα από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή και έχοντας καταλάβει υπουργικά αξιώματα και το ύψιστο πολιτειακό κοινοβουλευτικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.Γι΄ αυτό σε παρακαλώ πολύ να μη με περιλάβεις στον συνδυασμό της Α΄ Αθηνών για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου»,αναφέρει στην επιστολή της η κ.Ψαρούδα – Μπενάκη.
Η απόφαση αυτή της πρώην Προέδρου της Βουλής φέρεται να διευκολύνει τον πρωθυπουργό που επιθυμεί να προχωρήσει σε «καρατομήσεις» προσώπων που έχουν ξεπεράσει το 70ο έτος της ηλικίας τους,ενώ δείχνει το δρόμο της οικειοθελούς αποχώρησης προς διευκόλυνση της παράταξης στα παλιά,και όχι μόνο,στελέχη της ΝΔ.
«Είναι κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για τις επιλογές.Θέλουμε να ανανεωθούν τα ψηφοδέλτια» δήλωσε χθες στον ρ/σ «City 99,5» o Λ.Ζαγορίτης,ο οποίος παρέπεμψε και στις δηλώσεις του κ.Καραμανλή στη ΔΕΘ.
Οι συζητήσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας,στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς βρίσκονται σε εξέλιξη.Για το Επικρατείας θεωρείται πολύ πιθανή η συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ.Αντώναρου,όπως πιθανή θεωρείται και η αξιοποίηση του διευθυντή της ΝΔ Μεν.Δασκαλάκη.Στα νέα πρόσωπα που θα πολιτευτούν με την ΝΔ είναι η δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ που κατεβαίνει στην Α' Αθήνας όπως και ο αντιδήμαρχος Αθήνας Χρήστος Τεντόμας,ενώ ισχυρή παρουσία φαίνεται να έχει και η Αλεξία Έβερτ,κόρη του πρώην προέδρου του κόμματος.

Αυστηρή προειδοποίηση Παπανδρέου

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου απηύθυνε χθες αυστηρή προειδοποίηση, μέσω επιστολής,προς όλα τα στελέχη του κόμματός του,προς αποτροπή τυχόν συμπεριφορών που θα μπορούσαν να σκιάσουν την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ.«Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου θέλω να απευθύνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.Το ΠαΣοΚ διεκδικεί την εντολή του ελληνικού λαού με μόνο γνώμονα την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο στόχο την υπηρέτηση των αξιών της ισονομίας,της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να βάλει οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε ένα πελατειακό κράτος αδικίας και αναποτελεσματικότητας που ταλανίζει τους Ελληνες και εμποδίζει τη χώρα να πάει μπροστά» αναφέρει ο κ.Παπανδρέου και τονίζει: «Για αυτό δεν είναι ανεκτή και θα αντιμετωπιστεί με τα πιο δραστικά μέτρα κάθε συμπεριφορά με λόγια ή πράξεις που θα μπορούσε να σκιάσει την απόλυτη καθαρότητα και να υπονομεύσει την αξιοπιστία της κοινής μας δέσμευσης».
Άμεσα αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες του Χρ.Βερελή και του Α.Τσοχατζόπουλου.Χθες,ο Αλέκος Παπαδόπουλος έστειλε επιστολή στον κ.Παπανδρέου με την οποία του γνωστοποιεί την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές,λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη κίνηση του Ν.Χριστοδουλάκη.«Είναι μια προσωπική απόφαση,η οποία μας λυπεί»,σχολίασε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

Χέρι – χέρι με τον...Ψινάκη;

Αναστάτωση στους κόλπους του ΛΑ.Ο.Σ. φέρεται να προκάλεσε η πρόταση του κ. καρατζαφέρη να προτείνει τον Ηλία Ψινάκη να πολιτευτεί με το κόμμα του.Τα τηλέφωνα στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην οδό Καλλιρρόης φέρονται να «έσπασαν» τις τελευταίες τρεις ημέρες,από βουλευτές και στελέχη του κόμματος που διαμαρτύρονταν.
Μάλιστα,οι βουλευτές του κόμματος κκ.Βορίδης και Γεωργιάδης,διατύπωσαν προσωπικά τις ενστάσεις τους στον αρχηγό τους.Άλλοι υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ. διαμαρτυρήθηκαν γιατί πλέον την προσοχή στα κανάλια τραβάει το όνομα του κ.Ψινάκη,χωρίς να δίνεται στους ίδιους η κατάλληλη προσοχή.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα»,ο κ.Ψινάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. και ζήτησε παράταση ως το τέλος της εβδομάδας για να του απαντήσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.
Χθες,ο πρώην υπουργός Βύρ.Πολύδωρας,πολλοί από τους ψηφοφόρους του οποίου «φλερτάρουν» με το κόμμα του κ.Καρατζαφέρη αφού αποτελεί βασικό στέλεχος της τάσης της «λαϊκής Δεξιάς»,εξέφρασε στο Αlter την άποψη ότι πολλά από τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. μπορούν να ενταχθούν στη ΝΔ,αν και απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ.Καρατζαφέρη,το οποίο ανέφερε ότι θα μπορούσε να είναι «τάση της ΝΔ».

Σταθερά πρώτο το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις

Με ποσοστό 35,7% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας,που συγκεντρώνει 29,6% στην έρευνα της Metron-Analysis για τον ΑΝΤ1.To ΚΚΕ παίρνει ποσοστό 6,3%,ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 4,6%,οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,6%, «άλλο κόμμα» δηλώνει το 1,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 16,7%.Το 37% εμπιστεύεται για τη διαχείριση της οικονομίας μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου έναντι 32% που απαντά τη Ν.Δ. και τον κ.Καραμανλή.
Κατά 6.1% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Ν.Δημοκρατίας σύμφωνα με την έρευνα της GPO για το Mega. Αναλυτικά,τα ποσοστά έχουν ως εξής:ΠΑΣΟΚ 32%,Ν.Δ. 26,5%, ΚΚΕ 6,8%,ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, ΛΑ.Ο.Σ. 6,2% και Οικολόγοι- Πράσινοι 2,3%.Το 2,7% απαντά «άλλο κόμμα» και η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 19,9%.Στην «καταλληλότητα για πρωθυπουργός»,ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 36% και ο κ.Κώστας Καραμανλής 35,5%.
Τέλος,στη δημοσκόπηση της MRB για το Alter το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου το 33,1%,η ΝΔ το 27,7%,το ΚΚΕ 7,1%,ο ΣΥΝ 3,4% και ο ΛΑ.Ο.Σ. 5,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: