ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Καραμανλή

Έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης,στην ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης,στα πλαίσια της 74ης ΔΕΘ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ,Γιώργος Παπακωνσταντίνου,τόνισε πως ο κ.Καραμανλής δεν μπόρεσε να πείσει σήμερα τους Έλληνες πολίτες ότι έχουν λόγο να του δώσουν μια τρίτη ευκαιρία.
Για τη "νωπή λαϊκή εντολή" που ζήτησε ο πρωθυπουργός, σχολίασε ότι τη ζητάει για να κάνει αυτά που είχε πει ότι θα κάνει το 2004.Αυτά για τα οποία οι πολίτες του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία το 2007.
Επίσης, υπογράμμισε ότι ο κ.Καραμανλής παραδίδει την οικονομία και τη χώρα συνολικά σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβε και τον κατηγόρησε ότι δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι "η χώρα χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας,βαθιές τομές και αλλαγές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα" και πρόσθεσε ότι το σχέδιο εξόδου από την κρίση θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
"Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δείχνει ανάγλυφα το βαθύ χάσμα που χωρίζει τη λαϊκίστικη αντίληψη του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του από τη στάση ευθύνης του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του",ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για εξωπραγματικά ευχολόγια,για κούφιες κουβέντες και αοριστολογίες και κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.
"Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του ομολόγησε μια ακόμα φορά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι προαποφασισμένα,ανεξάρτητα αν η επόμενη κυβέρνηση είναι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει το ΚΚE,προσθέτοντας ότι "προκειμένου να στηριχτεί η υψηλή κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων,θα επιδιώξουν νέες δραστικές περικοπές στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας,στα εργασιακά,ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα,στις κοινωνικές δαπάνες".
"Αν οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση,είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, για να επιβάλλουν τα αντιδραστικά μέτρα που έχουν ανάγκη,ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και αδύναμους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ,για να εμποδίσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική",τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.
Οι θρυλούμενες διαρθρωτικές αλλαγές που διατυμπανίζει ο πρωθυπουργός και υποστηρίζουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι άλλες από το βάθεμα και τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και μας οδήγησε στη σημερινή οικονομική κρίση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.
Κατά τον ΣΥΝ, η ενίσχυση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί προϋπόθεση για τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολιτικές διεξόδου απέναντι στη σημερινή κρίση.
Ο κ.Καραμανλής μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας,μας "απειλεί" με γενναίες αποφάσεις.Προφανώς ομολογεί ότι μέχρι σήμερα,οι εν γένει αποφάσεις του δεν ήταν γενναίες,αλλά δειλές" τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. και καταλήγει, πως "ό,τι και να λέει τώρα, δυστυχώς γι αυτόν,όλο και λιγότεροι τον παίρνουνε στα σοβαρά. Μεταξύ αυτών και βουλευτές του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: