ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Εξέλιξη-σοκ με συμβάσεις των ναυπηγείων

Αμφιβολίες για το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων εγείρει η απόφαση της ιδιοκτήτριας γερμανικής εταιρίας να καταγγείλει τη σύμβαση για την κατασκευή υποβρυχίων και να προσφύγει στη διαιτησία.
Αιτία της διένεξης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ιδιοκτήτριας εταιρίας αποτελούν οι διαπιστώσεις του Πολεμικού Ναυτικού για προβλήματα ευστάθειας στα υποβρύχια.Μάλιστα,το Πολεμικό Ναυτικό έχει ζητήσει και την επισκευή των σχετικών προβλημάτων.
Στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι η μία εκ των δύο καταγγελθεισών συμβάσεων αφορά τέσσερα υποβρύχια τύπου U214 με σύστημα αναερόβιας πρόωσης μέσω κυψελών οξυγόνου για το ΠΝ (πρόγραμμα «Αρχιμήδης»).Το 2006 προσφέρθηκε το πρώτο υποβρύχιο αυτού του τύπου («Παπανικολής»),το οποίο,όμως δεν παρελήφθη «παρά το γεγονός ότι απέδειξε την απεριόριστη ικανότητά του για όλες τις απαιτούμενες επιδόσεις, μάλιστα δε σαφώς υπερέβη και κάποιες από αυτές».
Η δεύτερη σύμβαση, σύμφωνα με την εταιρία, αφορούσε τον εκμοντερνισμό τριών υποβρυχίων τύπου 209, τα οποία,μετά τη μετασκευή τους,θα αποκτούσαν και αυτά την τεχνολογία των κυψελών οξυγόνου».
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή,το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για «αδιαφορία και ανικανότητα»,προαναγγέλλοντας ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. Από την πλευρά του,ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στις κοινωνικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης, κάνοντας λόγο για 2.000 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: