ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Μη σκοτώνετε τα ζαρκάδια

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας κατέθεσε πρόταση άρσης της απαγόρευσης του κυνηγιού του ζαρκαδιού στη χώρα μας στο πλαίσιο της έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης κυνηγιού για την περίοδο 2009 - 2010.
Ο «Αρκτούρος» καταθέτει τη διαφωνία του και την έντονη αντίδραση του καθώς:
1) Οποιαδήποτε τοπική ή ευρύτερη ανάκαμψη και αύξηση του πληθυσμού 'δεν εξασφαλίζει την επάρκεια του είδους για τα φυσικά οικοσυστήματα.
2) Απεναντίας,με δεδομένη τη μείωση της παραδοσιακής κτηνοτροφίας και του κτηνοτροφικού κεφαλαίου στις ηπειρωτικές ορεινές περιοχές,αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της ενίσχυσης και αύξησης των πληθυσμών των οπληφόρων θηλαστικών στα ορεινά οικοσυστήματα.
3) Σε χώρες που επιτρέπεται το κυνήγι του ζαρκαδιού,θα πρέπει να τονιστεί πως υπάρχουν παράλληλα και μεγάλοι πληθυσμοί ελαφιών.Στην Ελλάδα ο οικολογικός θώκος του ελαφιού παραμένει κενός εδώ και δεκαετίες εξαιτίας της εξοντωτικής θήρευσής του.H εξαφάνιση του ελαφιού από τα ελληνικά δάση αποτελεί έναν ακόμη λόγο για τη συνέχιση της προστασίας του ζαρκαδιού.
4) Επιπλέον,η πιθανή έναρξη του κυνηγιού του ζαρκαδιού θα αυξήσει τις πιθανότητες θανάτου μικρών αρκούδων,με τρόπο ανάλογο με τη μέθοδο της παγάνας κατά το κυνήγι του αγριογούρουνου και τη δυσκολία αναγνώρισης των ειδών,λόγω κακής ορατότητας στην πυκνή βλάστηση.
5) Τέλος,και επειδή το ζαρκάδι είναι το κυριότερο μεγάλο θηλαστικό στην Ελλάδα που αποτελεί φυσική τροφή για το λύκο.Τα μεγάλα προβλήματα με τις ζημιές από το λύκο στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο επιβάλλον τη συνέχεια στο καθεστώς της απαγόρευσης του κυνηγιού του ζαρκαδιού στην Ελλάδα.
Ο «Αρκτούρος» καλεί τις κτηνοτροφικές ενώσεις και τους συνεταιρισμούς να υποστηρίξουν την αντίδρασή του ώστε να αποτραπεί έγκαιρα οποιοδήποτε ενδεχόμενο απόφασης που θα επιτρέψει την εξόντωση των ζαρκαδιών.Ήδη,αρκετές κτηνοτροφικές ενώσεις έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της οργάνωσης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι προτευουσιανοι να κυνηγαν στα βουνα τους Οι θεσαλονικεις στα βουνα τους και ουτο καθ'εξεις. ΑΦΟΙΣΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ Αθηναιοι να κυνηγαν στα βουνα τους. ΟΙ θεσσαλονικεις το ιδιο,και ουτο καθ'εξης...Αφηστε ησυχα τα ζαρκαδακια!!ΛΑΜΟΓΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Μηπως εισαι προτεβουσιανος και σε θηξαμαι?????

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε ησυχα τα ζαρκαδια.αν θελετε να φατε το κρεας τους,αγοραστετο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ. ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ....ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ.Η ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΑΓΕ !!!!!ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΗ ΑΠΟ ΖΑΚΑΔΙΑ.....

Γιαγκουλας.Φ. είπε...

ΤΟ ΖΑΡΚΑΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ-ΚΛΑΙΕΙ-ΓΕΛΑΕΙ. ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΑΝΟ ΣΤΟΛΙΔΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ....ΣΚΟΤΩΣΤΕΤΟ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟ