ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Πάνω από 57 δισ. ευρώ ο δημόσιος δανεισμός το 2009

Μπορεί να δανειστήκαμε με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια,λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές στις βραχυπρόθεσμες διάρκειες,αλλά αυτό δεν μειώνει το πραγματικό γεγονός.
Συνεχίζουμε με «δανεικά» μέσα στο 2009,με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χρωστά μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους,ποσό που ξεπερνά τα 57 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το τελευταίο ποσό που δανειστήκαμε χθες είναι ύψους 1,82 δισεκατομμυρίων ευρώ,με την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ,κατά τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων,το ζητούμενο ποσό ήταν 700 εκατομμύρια ευρώ και υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 4.626 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 6,61 φορές.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη ο δημόσιος δανεισμός έχει φτάσει από τον Ιανουάριο σε 57,38 δισεκατομμύρια ευρώ,έναντι αρχικού στόχου 40,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή του συνεχιζόμενου υπερδανεισμού αποδίδεται στα αυξημένα ταμιακά ελλείμματα,που εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: