ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Δύο Είδων Φύλλα Πορείας Στην 9μηνη Θητεία

Φαντάρους δύο ταχυτήτων δημιουργεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την εφαρμογή της 9μηνης θητείας στο Στρατό Ξηράς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» πλέον οι στρατιώτες θα παίρνουν διαφορετικά φύλλα πορείας αναλόγως της κατηγορίας Ικανότητας που θα τους δίδεται.
Πιο συγκεκριμένα,όσοι από τους νεοσύλλεκτους είναι υπόχρεοι πλήρους εννιάμηνης θητείας και υποχρεούνται να κρατούν όπλο, (κατηγορίες ικανότητας Ι/1,Ι/2,Ι/3) θα τοποθετούνται στις «μάχιμες» μονάδες αιχμής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης.Με άλλα λόγια,θα παίρνουν φύλλο πορείας για την παραμεθόριο,όπως τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Την ίδια στιγμή, όσοι δικαιούνται μειωμένη θητεία,όπως προστάτες οικογένειας, παντρεμένοι,κλπ,και όσοι απαγορεύεται να φέρουν όπλο για λόγους υγείας (κατηγορίες ικανότητας Ι/3,Ι/4,Ι/5) θα τοποθετούνται σε μονάδες που βρίσκονται σε αστικά κέντρα, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Πρόβλημα το 9μηνο
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων», πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν πως η μείωση της θητείας αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργικότητα των στρατοπέδων,ειδικά της παραμεθορίου,καθώς ακόμα και ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών δεν αρκεί,αφού δεν έχουν γίνει νέες προσλήψεις.
Μάλιστα, η προοπτική του να δημιουργηθούν τα δύο αυτά φύλλα πορείας προκαλεί τον έντονο προβληματισμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού,καθώς όταν είχε γίνει η εξαγγελία για τη μείωση της θητείας όλοι είχαν υπολογίσει πως οι στρατεύσιμοι θα τοποθετούνταν αποκλειστικά στην περιφέρεια και θα ενίσχυαν το ήδη μειωμένο προσωπικό των παραμεθόριων μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: