ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Νέο φάρμακο κατά του σακχαρώδους διαβήτη

Ένα νέο φάρμακο, που ρυθμίζει το σάκχαρο στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 χωρίς να προκαλεί υπογλυκαιμία, αναμένεται να προστεθεί στην ιατρική φαρέτρα.
Το νέο αυτό φάρμακο, για το οποίο υπάρχει θετική εισήγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αφού πάρει έγκριση, θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, και θα καθυστερεί την εξέλιξη της νόσου.
Το φάρμακο ονομάζεται λιραγλουτίδη και είναι ανάλογο του GLP-1, το οποίο μειώνει το σάκχαρο.Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, καμία ουσία δεν θεραπεύει το διαβήτη και όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να ρυθμίζουν το σάκχαρο. Το νέο φάρμακο δεν θα υποκαταστήσει την ινσουλίνη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με ινσουλίνη.
Ωστόσο, το πλεονέκτημα της λιραγλουτίδης σε σχέση με άλλα φάρμακα είναι ότι εκτός του να ρυθμίζει το σάκχαρο, δεν προκαλεί υπογλυκαιμία, μειώνει το βάρος του ασθενούς, ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι χορηγείται μόνο μία φορά την ημέρα.
Η λιραγλουτίδη δοκιμάστηκε επί 4 χρόνια σε μεγάλο αριθμό ασθενών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από φαρμακευτική εταιρεία της Δανίας με θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: