ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Καναδοί ερευνητές εντόπισαν δίκτυο ηλεκτρονικής κατασκοπείας

Μία επιχείρηση κατασκοπείας, οργανωμένη στην Κίνα, φέρεται ότι επέτρεπε την παρακολούθηση του περιεχομένου των υπολογιστών κυβερνητικών αρχών και ιδιώτων σε 103 χώρες, μεταξύ των οποίων και του Δαλάι Λάμα, γράφουν οι New York Times, επικαλούμενοι καναδική έκθεση.
Σύμφωνα με την έκθεση Καναδών ερευνητών, αυτό το σύστημα ηλεκτρονικής κατασκοπείας εκτιμάται ότι ελεγχόταν από υπολογιστές που βρίσκονταν σχεδόν αποκλειστικά σε κινεζικό έδαφος.Πάντως, οι ερευνητές προς το παρόν δεν διαπίστωσαν άμεση εμπλοκή της κινεζικής κυβέρνησης.Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του κέντρου Διεθνών Σπουδών Μουνκ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ξεκίνησε όταν οι υπηρεσίες του Δαλάι Λάμα ζήτησαν την επαλήθευση ενός αμφίβολου λογισμικού στους υπολογιστές τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, το λογισμικό παρακολούθησης είχε παρεισφρύσει σε περίπου 1.295 υπολογιστές σε 103 διαφορετικές χώρες, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων πρεσβειών, εδρών κυβερνήσεων και αντιπροσωπειών του Δαλάι Λάμα στην Ινδία, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Εκπρόσωπος του κινεζικού προξενείου της Νέας Υόρκης, ο Γενγκί Γκάο, με δηλώσεις του στους New York Times, απέρριψε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται η Κίνα. «Αυτές είναι παλιές ιστορίες, και είναι ανοησίες. Η κινεζική κυβέρνηση είναι αντίθετη και απαγορεύει αυστηρά κάθε μορφής ηλεκτρονικό έγκλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: