ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

“Πρώτοι” στην Ευρώπη οι Έλληνες στη χρήση κινητού

Φαίνεται πως τα ακριβά τέλη των εταιριών κινητής τηλεφωνίας δεν πτοούν τους Έλληνες οι οποίοι κατέχουν την πρώτη θέση στην χρήση κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ των Νέων, οι Έλληνες μιλούν τουλάχιστον τρεις ώρες στο κινητό μηνιαίως και ο όγκος των κλήσεων αυξήθηκε στο μισό σε σύγκριση με πέρσυ.
Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2008 η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έφτασε στο 168% κατατάσσοντας την Ελλάδα δεύτερη στην κατοχή τηλεφωνικών συσκευών ακολουθώντας τους “γείτονες” Ιταλούς.
Επιπλέον, όπως δείχνουν στοιχεία μελέτης του Οικονομικού ΠανεπιστημίουΑθηνών τα συμβόλαια για συνδέσεις και καρτοκινητά φτάνουν τα 18,85 εκατομμύρια, γεγονός που δείχνει πως ο μέσος Έλληνας έχει δυο κινητά. Παράλληλα, τα αποτελέσματα έδειξαν πως προτιμούμε τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας-αποστολή γραπτών μηνυμάτων, τηλεφωνικές κλήσεις- και “σνομπάρουμε” τις υπηρεσίες τρίτης γενιάς.
Όμως, η αλόγιστη χρήση που γίνεται στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχία ως προς τις επιπτώσεις που έχει η ακτινοβολία την υγεία μας από τις κεραίες τηλεφώνων. Το 86% των χρηστών δηλώνει τον σκεπτικισμό του ως προς τις βλαβερές συνέπειες που έχει η υπερβολική έκθεση τους στα ραδιοκύματα.
Όσον αφορά τη μηνιαία φορολογική επιβάρυνση των χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, ανέρχεται στο 26% ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ποσοστό είναι 20%. Επιπλέον, η χώρας μας ανήκει στα 16 κράτη τα οποία πληρώνουν επιπρόσθετο ειδικό φόρο, το οποίο ετησίως φτάνει τα 220 εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Ελλάδα είναι η μόνη που φορολογεί την πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: