ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Η οικονομια της Ελλαδας

Δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι πολιτική υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα. Αν κάποιοι προσπαθούν, για πολιτικούς λόγους, να κρύψουν την αλήθεια απ’ τον ελληνικό λαό, κάνουν έγκλημα, διαπράττουν μεγάλο, ανεπανόρθωτο σφάλμα. Ας όψονται!
Πρέπει οι ιθύνοντες να το ομολογήσουν. Το κράτος μας είναι υπερχρεωμένο. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει και να μας φοβίζει, γιατί υπάρχει φόβος να βρεθούμε και πάλι κάτω από «Διεθνή» οικονομικό έλεγχο, όπως έγινε το 1897.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να βελτιωθεί με άδεια λόγια. Απαιτεί πολιτική βούληση και τόλμη. Η λιτότητα, που συνήθως επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, είναι αντιλαϊκά μέτρα και ο λαός δεν θα τα υποστηρίξει. Τι πρέπει, επομένως να γίνει; Δύο είναι τα ενδεδειγμένα. Το πρώτο το φέρνουν στη Βουλή σαν μια παρωδία/κοροϊδία. Είναι το περιβόητο ‘Πόθεν Έσχες’. Είναι κοροϊδία γιατί μας δίνουν μόνο το ‘΄Εσχες’, το ‘Πόθεν’ το παραλείπουν εσκεμένα. Γιατί μόνο το ‘Έσχες’; Γιατί αυτό τους βολεύει. Δεν βολεύει όμως την Πολιτεία. Η Πολιτεία έχει ανάγκη από έσοδα. Αυτά θα πρέπει να βρεθούν κάπου. Έτσι, το πόθεν είναι απαραίτητο. Αν αυτό εφαρμοστεί, η Πολιτεία θα μπορέσει άνετα να πάρει πίσω όλα αυτά που έχουν παράνομα δωθεί στους επιτήδειους. Το δεύτερο αφορά την είσπραξη φόρων από πηγές που δεν έχουν φορολογηθεί. Αυτές οι πηγές είναι το Χρηματιστήριο και η περιουσία της Εκκλησίας.. Η Εκκλησία, λόγω των δογμάτων της, δεν είναι ανάγκη να χειρίζεται περιουσίες. Ο Χριστός, αν υποθέσουμε ότι είπε κάποια πράγματα, πουθενά δεν αναφέρεται ότι η Εκκλησία θα πρέπει να αποκτήσει περιουσία.
Αν δεν ληφθούν μέτρα, προς αυτή την κατεύθυνση, δυστυχώς θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Και τα περιθώρια εφησυχασμού δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις.  
Π. Δεληγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: