ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Τυφλώνονται τα ελάφια της Ρόδου





Χάνουν την όρασή τους τα ελάφια Ντάμα-Ντάμα στην Ρόδο. Αυτό διαπίστωσαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του νησιού, καθώς τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν τέσσερα πανέμορφα ζώα να περιφέρονται ζαλισμένα χτυπώντας ανάμεσα στα δέντρα του δάσους.
Το τελευταίο εντοπίστηκε στην περιοχή του φράγματος Απολακκιάς από τους δασοφύλακες.
Το φαινόμενο αυτό της τύφλωσης των αρσενικών και θηλυκών ελαφιών του νησιού, δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με τις αιτίες απώλειας ή περιορισμού της όρασης.
Κτηνίατρος εξετάζει τα ελάφιαΟι υπάλληλοι του δασαρχείου ήταν οι πρώτοι που διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς είδαν πως κάποια ζώα περιφέρονταν σαν ζαλισμένα και δεν κινούνταν φυσιολογικά.
«Τα ζώα δεν παρουσιάζουν κανένα παθολογικό πρόβλημα» δηλώνουν οι υπάλληλοι του δασαρχείου. «Διατηρούν τις δυνάμεις τους, είναι ευκίνητα αλλά εξαιτίας της μειωμένης ή ανύπαρκτης όρασης, αυτοτραυματίζονται, χτυπώντας σε κάθε αντικείμενο, ειδικά όταν κινούνται με μεγάλες ταχύτητες».
Τα τυφλά ζώα, όταν εντοπίζονται, μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στο Ροδίνι, καθώς κινδυνεύουν αν αφεθούν ελεύθερα στο δάσος. 
Τα ελάφια Ντάμα-Ντάμα αποτελούν σύμβολο της Ρόδου εδώ και αιώνες. Οι εργαστηριακές ιατρικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σχετικά με τις αιτίες της ασθένειας που χτυπά το νευρικό σύστημα της όρασης τους και οδηγεί τα πανέμορφα ζώα στην τύφλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: