ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ηλεκτρονική διακύβερνηση


Είναι ίσως το πρώτο δείγμα γραφής της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τη Δευτέρα αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών ypes.gr η υπουργική απόφαση για τα κρατικά αυτοκίνητα.
Εκεί θα παραμείνει για μια εβδομάδα και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να ενημερωθεί για την απόφαση και να την σχολιάσει.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση  κάθε φορέας του Δημοσίου, εκτός από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, υποχρεούται να διατηρεί ως πέντε κρατικά αυτοκίνητα, εκτός κι αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι τους οποίους θα πρέπει να αιτιολογήσει.
Ο στόλος που θα απομείνει μετά την απογραφή θα αντικατασταθεί με υβριδικά αυτοκίνητα εντός του 2010 τα οποία το κράτος θα προμηθευτεί με λίζινγκ ύστερα από διαγωνισμό.
Εκτός από τον πρωθυπουργό, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων και των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίοι θα κινούνται με αυτοκίνητα των 1.600 κυβικών, όλες οι άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου θα έχουν αυτοκίνητα έως 1.400 κυβικά τα οποία θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τις υπηρεσιακές τους ανάγκες.
Στο διαδίκτυο, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών, θα αναρτώνται όλες ανεξαιρέτως οι αποφάσεις των υπουργών, όπως έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η ίδια πρακτική θα ακολουθείται και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις αποφάσεις για τις προμήθειες του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: