ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Aπειλή αιφνίδιου θανάτου oι εξωσυζυγικές σχέσεις με νεότερο σύντροφο

Tο 75%-80% των αιφνίδιων θανάτων κατά τη διάρκεια του σεξ συνέβη με εξωσυζυγικούς ερωτικούς συντρόφους.Οι καρδιοπαθείς, και ειδικά αυτοί που έχουν πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό, θα πρέπει να ξεχάσουν τις εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις γιατί κινδυνεύουν από αιφνίδιο θάνατο. Στην συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών έχει αποδειχτεί ότι το 75%-80% των αιφνίδιων θανάτων κατά τη διάρκεια του σεξ συνέβη με εξωσυζυγικούς ερωτικούς συντρόφους. Επιπλέον, συνιστάται σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους να μην πηγαίνουν με νεότερες συντρόφους, διότι η κατάστασή τους μπορεί να επιδεινωθεί με τις πολλές και περίπλοκες συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται το σεξ. Και φυσικά, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού και αλκοόλ πριν τη σεξουαλική επαφή. Αυτά επισημαίνονται σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων», στο πλαίσιο του 5ου ετήσιου συνεδρίου αθηροσκλήρωσης, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενοι στα θετικά του σεξ, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα επιβραδύνει τα γηρατειά, αυξάνει την αυτοπεποίθηση ανδρών και γυναικών, καταπολεμά το άγχος και γυμνάζει το σώμα. Τα οφέλη όμως αυτά είναι κυρίως ψυχολογικά και λιγότερο οργανικά. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι η συχνή σεξουαλική δράση αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλά και την αυτοπεποίθηση. Επίσης, καταπραΰνει τους πόνους μέσω της έκκρισης ειδικών ορμονών, καταπολεμά το στρες και συμβάλλει στη διατήρηση της σχέσης του ζευγαριού, καθώς έχει αποδειχτεί ότι όσο πιο συχνά συνευρίσκεται σεξουαλικά το ζευγάρι, τόσο πιο δεμένο είναι.
Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το σεξ δεν είναι πάντα ωφέλιμο, αλλά μπορεί να επιβαρύνει μια ασθενική ή προβληματική καρδιά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στη σεξουαλική δραστηριότητα των ατόμων που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό. Σ' αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται αποχή των ασθενών από το σεξ για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, ώστε να μην επιβαρυνθεί η ήδη ταλαιπωρημένη καρδιά και φυσικά απαγορεύονται οι εξωσυζυγικές σχέσεις και μάλιστα με νεότερης ηλικίας ερωτικούς συντρόφους.Ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια του σεξ οφείλουν να επιδεικνύουν και όσοι παίρνουν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, όπως είναι το Βιάγκρα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εάν ο ενδιαφερόμενος ταυτόχρονα με το φάρμακο για το σεξ, παίρνει και νιτρώδη φάρμακα, είτε σε δισκία από το στόμα, είτε υπογλώσσια, είτε διαδερμικά, για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, τότε ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης και να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.

1 σχόλιο:

Edelweiss ✿ είπε...

Καλημέρα..προσοχή λοιπόν!! :)

Kολλάει λιγάκι η σελίδα..σε μένα πάντως το free-kursor mania εκανε ζημια..