ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Κρίσιμη η ηλικία των 27 για τον εγκέφαλό μας!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι πνευματικές ικανότητες ενός ανθρώπου βρίσκονται στην ακμή τους στην ηλικία των 22 ετών... αλλά, πέντε χρόνια μετά, αρχίζει η... κατρακύλα!
Tα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι οι θεραπείες, που είναι σχεδιασμένες για να αποτρέπουν ή να αντιστρέφουν τις παθήσεις σχετικές με τη γήρανση, ίσως χρειαστεί να ξεκινούν νωρίτερα, πολύ πριν την ηλικία της συνταξιοδότησης.
Στην έρευνα, που διήρκεσε εφτά χρόνια, έλαβαν μέρος 2000 άντρες και γυναίκες. Από τους συμμετέχοντες, ηλικίας 18 - 60 ετών, ζητήθηκε να λύσουν οπτικά παζλ, να θυμηθούν λέξεις και λεπτομέρειες ιστοριών.
Παρόμοια τέστ χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση πνευματικών διαταραχών και μεταπτώσεων, όπως η άνοια. Από την έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια προέκυψε ότι 9 στα 12 τεστ έδειξαν πως στο 22ο έτος της ζωής μας καταγράφονται οι καλύτερες επιδόσεις.Η ηλικία, όμως, όπου παρατηρείται η πρώτη κάμψη από την κορυφή είναι τα 27, καθώς μειώνεται η ταχύτητα της σκέψης. Από τα 37 δε και μετά χάνεται σταδιακά η ικανότητα της μνήμης.Πάντως, η ιστορία έχει αποδείξει ότι η ηλικία των 27 ετών έχει αρνητική σημασία, αφού στα 27 τους πέθαναν διάσημοι μουσικοί, όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζιμ Μόρισον, η Τζάνις Τζόπλιν και ο Κέρτ Κομπέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: