ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ντροπή σας κι αίσχος σας!


Δεν υπάρχει στιγμή στα κανάλια που να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτή την ανατριχιαστική μανία αυτοεξευτελισμού που έχει κυριεύσει τους επωνύμους μας -τρομάρα τους!- οι οποίοι βγαίνουν ό,τι ώρα και να τους καλέσουν και τους ζητάνε να μιλήσουν για τον εαυτό τους…
τη ζωή τους, την οικογένειά τους, τους έρωτές τους, τις φιλίες τους, πόσο ξύλο έφαγαν μικρά παιδιά και πόσο μεγάλα (οι γυναίκες από τους άντρες τους, ας πούμε)…
και μιλάνε, μιλάνε, κλαίνε τάχα μου, γελάνε, εξομολογούνται τα πάντα, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή… κι όλ’ αυτά μπροστά στις κάμερες, μπροστά σε δεκάδες τεχνικούς και ταυτόχρονα –ή σε «κονσέρβα»- μπροστά στα εντελώς αδιάφορα -ή αδηφάγα- μάτια και αυτιά νοικοκυρών που μαγειρεύουν, αρρώστων σε νοσοκομεία, δυστυχισμένων της ζωής, πενθούντων, ανέργων, εξεγερμένων… κι αυτοί εκεί, να μιλάνε συνέχεια, γιατί και πώς γεννήθηκαν –τι ηλίθιοι!- πώς μεγάλωσαν, τι περίεργα τους συνέβησαν στη ζωή τους, τι τραγικά και τι ευχάριστα, ώσπου να φτάσουν –ή να καταντήσουν-στο σημερινό κοινωνικό τους «στάτους». Ανατριχίλα σκέτη!
Και το χειρότερο: αυτά που λένε σήμερα μένουν στο αρχείο και ελεύθερα ο κάθε παρουσιαστής μιας εκπομπής μπορεί να τα ξαναβγάλει σε άλλες στιγμές, πάλι και πάλι! Η φρίκη της κατάντιας του ανθρωπάκου! Κι έχουν την απατηλή γνώμη ότι όλος ο κόσμος στέκεται ενεός μπροστά στις οθόνες και παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα καραγκιοζιλίκια τους.
(Ένα απόγευμα είδα κάποιον -σε επανάληψη μάλιστα- να… γαβγίζει! Μιλάμε για τον ορισμό της αυτοξευτίλας!)
Ουδείς αντέχει να δει και να ακούσει παραπάνω από ένα λεπτό, κι όμως αυτοί εκεί, μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε…
Ντροπή σας κι αίσχος σας!
Υ.Γ. Ένας φίλος προχτές το τοποθέτησε αλλιώς. Έπινα καφέ. «Τι γίνεται, τι κάνεις;», του λέω. Κι ο φίλος είπε μόνο μία λέξη, τονίζοντάς την, σαν ηθοποιός μόνος επί σκηνής. «Απεχθάνομαι!»
Αν τον ρωτούσα, θα καταλήγαμε σε κοινοτοπίες (φτώχια, ακρίβεια, κρύο, χαμένη κοινωνική υπόσταση, πολιτική διαφθορά… ψωμοτύρι μας έγιναν.)
Όμως κάτι άλλο ήταν αυτό που είχε γεμίσει με τόση απέχθεια το φίλο. Κατέληξα ότι δεν μπορούσε να ήταν παρά οι άνθρωποι. Από κάπου ερχόταν, κάποιον θα είχε δει, κάτι θα του είχαν πει, πάντως η απέχθειά του είχε να κάνει με την –αναγκαστική- επαφή του με κάποιο άτομο, με κάποιο ανθρωποειδές.
Δημιουργοί και φορείς της σιχαμάρας και της απέχθειας που μας τσακίζει είναι πάντα οι άνθρωποι.Όπως αυτοί οι επώνυμοι -πολιτικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς… τέτοιοι τέλος πάντων- που παίρνουν σβάρνα τα κανάλια και μας ανοίγουν τη ψυχή τους.
Κλείστε τη, που να πάρει ο διάβολος!

4 σχόλια:

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

Ο.Ε.Α. ΣΗΜΑ Η

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/01/httprapidshare.html

Pedro Aros Castro είπε...

Hola amigo, soy un admirador de la cultura griega, es un honor que hayas invadido mi espacio, no compren el idioma griego ojala tu si el español, para que podamos entendernos, un abrazo saludos

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Oi ευτελείς ποιούν και αναπαράγουν συνειδητά ευτέλεια. Εντελώς αλλά όχι ατελώς γιατί τους πληρώνουμε ποικιλοτρόπως κλείστε την τιβι, διαβάστε καμμιά εφημερίδα και αυτή ανάμεσα στις γραμμές για να βρίσκετε την τελεολογία της.

stavrosn είπε...

Kαλή συνέχεια στην ωραία προσπάθεια φίλοι!
Η τηλεόραση μόνο με κλείσιμο, με πέταγμα του καλωδίου, θα μπορεί να είναι χρήσιμη για dvd.