ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Χάνονται 690 εκατ. ευρώ για το περιβάλλον











Με ρυθμούς χελώνας και με ορατό τον κίνδυνο απώλειας πόρων συνολικούς ύψους 690 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής βρίσκεται η χώρα μας, εμφανίζοντας απορροφητικότητα μόλις 43% σε έργα περιβάλλοντος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δεκαπέντε από τα εβδομήντα τέσσερα περιβαλλοντικά έργα δεν έχουν καν ξεκινήσει, ενώ άλλα δεκατρία ακολουθούν ρυθμούς… αραμπά, παρουσιάζοντας απορροφητικότητα κάτω από 50%.
Μεγάλη υστέρηση παρουσιάζουν τα έργα για τα στερεά απόβλητα, τη διαχείριση φραγμάτων αλλά και τα έργα για την προστασία της φύσης, ενώ ικανοποιητική εικόνα εμφανίζουν οι δράσεις για την διαχείριση των λυμάτων.
Σε σχέση μάλιστα με τα προγράμματα μεταφορών για τη χρηματοδότηση των εθνικών αυτοκινητοδρόμων, τα έργα του περιβάλλοντος υστερούν σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κοινοτική Επίτροπος κυρία Ντανούτα Χούπνερ.
Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα έργα που είναι αρμοδιότητα διαφόρων υπουργείων και κυρίως του ΠΕΧΩΔΕ. Πιο αναλυτικά, τα μισά εξ αυτών(7 από τα 14) οκτώ χρόνια μετά την ενεργοποίηση του Ταμείου Συνοχής δεν έχουν καν ξεκινήσει.
Οπως σημειώνεται, τα έργα αυτά σχετίζονται με σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα όπως είναι η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, η προστασία του δάσους του Σέιχ Σου και η επεξεργασία αποβλήτων στο ιδαίτερα επιβαρυμένο Θριάσιο Πεδίο. Σύμφωνα με την κυρία Χούπνερ, τη χαμηλότερη απορρόφηση έργων εμφανίζουν η περιφέρεια Αττικής που έχει και τις χειρότερες επιδόσεις με μέση απορρόφηση πόρων 25%. Από τα έξι έργα, τα δύο βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά, ενώ σε άλλα τρία ο ρυθμός υλοποίησης δεν υπερβαίνει το 20%.Σε δυσχερή θέση βρίσκονται επίσης η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου η απορρόφηση είναι μηδενική αφού το ένα και μοναδικό έργο διαχείρισης στερεών αποβλήτων δεν έχει καν ξεκινήσει και η Στερεά Ελλάδα όπου το ένα από τα τρία έργα παραμένει στα χαρτιά και η μέση απορρόφηση βρίσκεται μόλις στο 42%.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

See you in these things, I think, I started feeling good!
Personalized Signature:贵州信息港休闲游戏中心,我爱掼蛋网,重庆游戏中心,金游世界视频棋牌游戏中心,南通棋牌游戏中心,贵港热线休闲游戏中心,淮安棋牌游戏中心

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

ΧΑΧΑ!!ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!!!! ΚΙΝΕΖΙΚΟ?????? ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ????
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!
Β.Β.

OI.METHISTANES είπε...

@B.B MPENOYN MESA GIA DIAFIMISI IDES MIALO OI KINEZOI???

Ανώνυμος είπε...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!
Special Net