ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ο παιδικός καρκίνος νικιέται ας βοηθήσουμε όλοι


Ένα επιστημονικό φόρουμ που μας αφορά όλους διοργανώνεται το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο King George Palace .«Παιδικός Καρκίνος: Διεκδικώντας τη Ζωή» είναι το θέμα του φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι καθηγητές και ιατροί πανεπιστημιακών παιδιατρικών κλινικών.
Ο Σύλλογος «Η Πίστη» απαρτίζεται από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις και νοσηλεύονται στις αιματολογικές-ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε από γονείς που θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις του και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα καθημερινά τους προβλήματα.


 "Η Πίστη" βοηθά τα παιδιά με καρκίνο
Δεδομένου ότι οι θεραπείες για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου διαρκούν τουλάχιστον 3 χρόνια, οι οικονομικά ασθενέστεροι γονείς οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την επαρχία, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στέγασης όταν επισκέπτονται την Αθήνα για να δουν το άρρωστο παιδί τους. Αναγκάζονται λοιπόν κοιμούνται στους διαδρόμους του νοσοκομείου, στα παγκάκια, στο αυτοκίνητο τους ή να φιλοξενούνται από τον σύλλογο «Η Πίστη» σε κάποια οικονομικά ξενοδοχεία της Αθήνας.
Η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για τη δημιουργία και τη λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους, αποτελεί προτεραιότητα του συλλόγου «Η Πίστη». Ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς. Η ελπίδα όμως για ένα καλύτερο αύριο και για συνθήκες περισσότερο ανθρώπινες είναι στο χέρι όλων μας.

Το φόρουμ διοργανώνεται υπό
την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας

Ο παιδικός καρκίνος νικιέται και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για αυτό. Στο επιστημονικό φόρουμ που διοργανώνεται θα γίνουν ομιλίες και θα υπάρξει ενημέρωση μεταξύ άλλων για:
-Την κλιματική αλλαγή και την υγεία του παιδιού
-Την πρόοδο στην παιδιατρική ογκολογία
-Τη συμβολή των νεώτερων διαγνωστικών μεθόδων στην πορεία προς την ίαση
-Τα σύγχρονα θεραπευτικά αποτελέσματα στις αιματολογικές κακοήθεις στα παιδιά
-Τους συμπαγείς κακοήθεις όγκους
-Τις απώτερες επιπλοκές των αιματολογικών κακοηθειών και
συμπαγών όγκων
-Τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς του μυελού των οστών και του ομφάλιου αίματος
-Το δίκτυο των δημόσιων τραπεζών ομφαλοπλακουντιακού αίματος στην Ελλάδα
-Τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων του μυελού των οστών και του ομφαλοπλακουντιακού αίματος
Στο τέλος των ομιλιών θα προβληθεί το θεατρικό έργο «Τα ζώα αρρώστησαν! Τρέξτε να τα σώσουμε» που αφορά στον παιδικό καρκίνο. Αφηγήτρια θα είναι η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη.
Ας είμαστε όλοι εκεί να βοηθήσουμε όπως μπορούμε στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Μια ζωή κερδισμένη είναι πολύτιμη για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: