ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Πρωταθλητές στη χρήση κοκαΐνης οι Ευρωπαίοι


Όλο και περισσότερο αυξάνεται η κατανάλωση κοκαΐνης και οπιούχων ουσιών στην Ευρώπη, έναντι της κάνναβης, που παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά.
Η κοκαΐνη παραμένει «το πιο δημοφιλές διεγερτικό στην Ευρώπη» και αυτή με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετά το χασίς, υπογραμμίζει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο στην έκθεσή του περί της «Κατάστασης του φαινομένου των ναρκωτικών στην Ευρώπη», που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις στατιστικές που αναφέρονται, 13 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ενήλικες έχουν κάνει χρήση κοκαΐνης τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ενώ 74 εκατομμύρια έχουν κάνει χρήση κάνναβης, εκ των οποίων το 2-2,5% δηλώνει ότι κάνει χρήση καθημερινά.
Η κοκαΐνη μάλιστα τείνει να αντικαταστήσει τις αμφεταμίνες και το ecstasy σε χώρες όπως η Βρετανία, η Δανία ή η Ισπανία, και τα ποσοστά κατανάλωσης σε νέους ενήλικες αυξήθηκαν κατά 15% σε τουλάχιστον πέντε χώρες (Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία και Βρετανία) κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Το 22% των Ευρωπαίων τοξικομανών που ζητούν θεραπεία δηλώνουν χρήστες κοκαΐνης, η οποία υπήρξε η αιτία τουλάχιστον 500 θανάτων το 2007. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, χρήση κοκαΐνης παρατηρείται σε πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες πληθυσμού.
Την ίδια ώρα, οι θάνατοι από ναρκωτικά αντιστοιχούν στο 4% όλων των θανάτων Ευρωπαίων πολιτών μεταξύ 15 και 39 ετών, ενώ στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων εμπλέκονται οπιούχες ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: