ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, πάνω από 200 οι νεκροί

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη λήξη της εξάμηνης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε 30 πυραύλους εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, σκορπίζοντας το θάνατο.
Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Ισμαήλ Χανίγια σε μήνυμά του προς τους Παλαιστίνιους ορκίστηκε σήμερα ότι η Γάζα ποτέ δεν θα παραδοθεί στο Ισραήλ, όποιες δυνάμεις κι αν χρησιμοποιηθούν εναντίον του εδάφους της.«Υπάρχει παντού αίμα, υπάρχουν τραυματίες και μάρτυρες σε κάθε σπίτι και σε κάθε δρόμο. Η Γάζα σήμερα είναι στολισμένη με αίμα ... Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι μάρτυρες και περισσότεροι τραυματίες αλλά η Γάζα ουδέποτε θα αλωθεί, ουδέποτε θα παραδοθεί», δήλωσε ο Χανίγια.Μέχρι στιγμής οι νεκροί ξεπερνούν τους 200, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ενώ τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο επικεφαλής της Αστυνομίας στην πόλη, μέλος της Χαμάς.
Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση. Την ίδια ώρα, στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερα άτομα. Το Ισραήλ έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις κοινότητες που γειτονεύουν με τα παλαιστινιακά σύνορα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι μόνο σε ένα κτίριο αστυνομίας, όπου διεξαγόταν τελετή αποφοίτησης, σκοτώθηκαν 40 άτομα. Πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε την πόλη και δεκάδες αστυνομικά τμήματα και εγκαταστάσεις της Χαμάς καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα του βομβαρδισμού, παιδιά σχολούσαν από τα σχολεία.Οι επιθέσεις, ήρθαν λίγες μέρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να αυξήσει τα αντίποινα για τις πυραυλικές επιθέσεις της Παλαιστίνης στο έδαφος του Ισραήλ την Παρασκευή.«Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί όσο απαιτείται και ανάλογα με τις εκτιμήσεις των διοικητών. Αντιμετωπίζουμε μια περίοδο που δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη», είπε ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ στο Reuters.Εδώ και κάποιες μέρες, ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ και η υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι είχαν κατά ένα τρόπο προαναγγείλει την επίθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα ανεχθούν άλλο τις επιθέσεις μελών της Χαμάς στο έδαφος τους.Πάντως, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη Γάζα.Η εξάμηνη εκεχειρία μεταξύ Χαμάς – Ισραήλ έληξε σχεδόν πριν μία εβδομάδα, όταν η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς «Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ», ανακοίνωσε τον επίσημο τερματισμό της και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τεθεί και πάλι σε ισχύ γιατί το Ισραήλ δεν έκανε πράξη τις υποσχέσεις του περί τερματισμού του αποκλεισμού της Γάζας.Αντιδράσεις και καταδίκη από τη διεθνή κοινότηταΟ γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία του για τη βία και το λουτρό αίματος στη Γάζα» και ζήτησε την «άμεση διακοπή των βιαιοτήτων», σύμφωνα με ανακοίνωσή που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο Μπαν Κι Μουν «καταδικάζει τις επιθέσεις με ρουκέτες από παλαιστίνιους ενόπλους και είναι βαθιά απογοητευμένος που οι επανειλημμένες εκκλήσεις προς τη Χαμάς να σταματήσουν οι επιθέσεις αυτές, παραμένουν νεκρό γράμμα», τόνισε εκπρόσωπός του.
Την «έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας» εκφράζει η γαλλική προεδρία της ΕΕ με σχετικό ανακοινωθέν της ενώ ζητά «την άμεση κατάπαυση» των βομβαρδισμών.Την ίδια ώρα η Ρωσία κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει «την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση» κατά της Γάζας και ζήτησε από τη Χαμάς να σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις κατά του Ισραήλ.Η Μ. Βρετανία από την πλευρά της εξέφρασε τη «βαθύτατη ανησυχία της» έπειτα από τις πολύνεκρες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Γάζας. Από την άλλη, η Ιορδανία ζήτησε έκτακτη σύσκεψη των αράβων υπουργών Εξωτερικών «για να εξετάσουν τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας».
Παράλληλα, ο βασιλέας Αμπντάλα Β’ επικοινώνησε με τους προέδρους της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να «προωθήσουν μία αραβική και διεθνή πρωτοβουλία για να τεθεί ένα τέλος στην ισραηλινή επιθετικότητα».
Καταδίκη της επίθεσης από ελληνικά κόμματα
«Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα. Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας. Καταδικάζουμε τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα και ζητούμε την άμεση παύση τους, όπως και των επιθέσεων με πυραύλους κατά του Ισραήλ», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με τις επιθέσεις στη Γάζα. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μιλάει για σφαγή: «το νέο μαζικό έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν κατά δημοσίων κτιρίων στη Γάζα σήμερα, οδήγησαν σε μια νέα μαζική σφαγή. Η επίθεση παραβιάζει και ακυρώνει την εκεχειρία που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του Ισραήλ με τη Χαμάς. Σημαίνει κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσει την κυβέρνηση του Ισραήλ, που δολοφονεί και καταπατά τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού καθώς και τις ΗΠΑ και ΕΕ, που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει: «Το διαρκές έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, στο οποίο συμπράττουν οι ΗΠΑ αλλά και κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κορυφώθηκε σήμερα με μια βάρβαρη πολεμική, αεροπορική επιχείρηση με θύματα εκατοντάδες άμαχους, νεκρούς και τραυματίες", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει με στόχο να σταματήσει η νέα αιματοχυσία. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία καλούνται να επιβεβαιώσουν έμπρακτα, για άλλη μια φορά, την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!

Ανώνυμος είπε...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!

Ανώνυμος είπε...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am

still tempted to say: really good!
Personalized http://www.jsfishnet.com