ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Μποϊκοτάζ η μόνη λύση


Ληστρική συμπεριφορά με στόχο το ευκαιριακό κέρδος χαρακτηρίζει την τιμολογιακή τακτική πολλών εταιρειών, που αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο και αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές τους.
Η «μαύρη» λίστα των επιχειρήσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης, προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στο καταναλωτικό κοινό.
ΦΑΓΕ, COCA COLA 3E A.E., PEPSICO- HBH HELLAS A.E., ΕΒΓΑ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ, ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ, ΕΥΡΗΚΑ, ΑΜΒΥΞ Α.Ε., PROCTER & GAMBLE HELLAS A.E., CENTRAL PARKING SYSTEM, HYGIEN PRODUCT, AMBYΞ Α.Ε.,OLYMPIC HERMES A.E., BP A.E.
Αυτά τα ονόματα και τα λογότυπά τους, τα γνωρίζουμε όλοι μας. Τα βλέπουμε καθημερινά στα ράφια των καταστημάτων που ψωνίζουμε, στις διαφημίσεις των τηλεοράσεων, στο δρόμο, στα βενζινάδικα...
Οι εταιρείες αυτές υπάρχουν και οι ιδιοκτήτες τους ευημερούν, χάρη στον Έλληνα καταναλωτή.
Γι αυτούς όμως, η ζωή του απλού πολίτη που αγωνιά, η κοινωνική συνοχή που κλονίζεται, η οικονομία που παραπαίει, φαίνεται ότι δε σημαίνουν απολύτως τίποτε.
Γι αυτούς, ο πολίτης δεν είναι παρά ένας «αιμοδότης», ένα υποζύγιο, καταδικασμένο να προσφέρει, θέλει δε θέλει, τον ιδρώτα και το αίμα του στα καρτέλ.
Τους ενδιαφέρει μόνο το εύκολο κέρδος. Τίποτε άλλο.
Και ο πολίτης απελπισμένος, έφτασε στο «μη παρέκει». Είναι αποφασισμένος να τους τιμωρήσει.
«Βγάλτε τους στα… μανταλάκια, να τους θυμόμαστε. Μας πίνουν το αίμα. Μόνο αν χάσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα βάλουν μυαλό», λέει με οργή αναγνώστης, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα γραφεία της zougla.gr.
Αυθόρμητα λοιπόν έρχονται στο νου οι στίχοι του ποιητή: «Άντε θύμα, άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα’ ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».
Αρχίζει το μποϊκοτάζ
Εν αρχή… ην η ΦΑΓΕ, η γνωστή σε όλους μας εταιρεία γαλακτοκομικών.
Να μην αγοράζουν τα προϊόντα της, καλούν τους καταναλωτές δύο οργανώσεις, το ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) και η Ο.Ε.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Ελλάδος), από την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009.
Το μποϊκοτάζ, κατά της εταιρείας θα συνεχιστεί, μέχρι να κατεβάσει τις τιμές της.
Η γενική γραμματέας του ΚΕ.Π.ΚΑ., κ. Ευαγγελία Κεκελέκη, μιλάει για αδιαφάνεια στην τιμολόγηση, για αυξήσεις πολλαπλάσιες του πληθωρισμού και λέει ότι οι εταιρείες δεν πρέπει να βλέπουν τον καταναλωτή σαν εύκολο θύμα.
Η κ. Κεκελέκη αναγγέλλει και μποϊκοτάζ εναντίον και άλλων εταιρειών.
Αυστηρή γλώσσα κατά όσων κερδοσκοπούν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας χρησιμοποίησε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. «Το θέμα των ανατιμήσεων έχει παραγίνει», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε αποφασισμένος να εγκαινιάσει μια εποχή προστασίας του Έλληνα καταναλωτή από τα καρτέλ που θησαυρίζουν στην πλάτη του.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι έως το Μάρτιο θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος νόμος για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που έχει ως στόχο την αναβάθμισή της και ανέφερε ότι:
-επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση νέου συστήματος Παρατηρητηρίου Τιμών,
-τοποθετούνται ηλεκτρονικά μηχανήματα σε περιοχές της Αθήνας για σύγκριση τιμών,
-μέχρι το Μάρτιο θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τις εισπρακτικές εταιρείες,
- τον Απρίλιο θα έχει δημιουργηθεί ένας τετραψήφιος αριθμός -γραμμή ενημέρωσης τραπεζικών προϊόντων.

2 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Αυτό μας είπε και ο υπουργός κ.Χατζηδάκης τώρα το κατάλαβε οτι όλοι αισχροκερδούν εις βάρος μας και μας προτείνει να κάνουμε μποϊκοτάζ!
Εν όψει εκλογών αρχίζουν και παίρνουν μέτρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι η μονη λυση για να σταματήσει η αισχροκέρδια επιτέλους! Ας ξυπνήσουμε!