ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Αλλαγές ζητούν από τον πρωθυπουργό στελέχη της ΝΔ

Την άμεση ανάγκη για αλλαγές επισημαίνουν υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα,έντονη κριτική ασκεί προς τον πρωθυπουργό ο Πέτρος Τατούλης,ο οποίος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Καραμανλή ως «τη χειρότερη της τελευταίας εικοσαετίας».
Ο γραμματέας της Κ.Ε της ΝΔ και βουλευτής,Λευτέρης Ζαγορίτης,σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, τόνισε ότι: «Πέρα από επιφανειακές προσεγγίσεις που ενίοτε εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές και γίνονται με όρους παραπολιτικής,επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές και θα γίνουν.Τόσο σε πολιτικές και ρυθμούς όσο και σε πρόσωπα και νοοτροπία».
Πρόσθεσε ακόμα,πως το «βασικό πλεονέκτημα» της Ν.Δ είναι ο Κώστας Καραμανλής και πως παραδέχτηκε έχουν γίνει λάθη και παραλήψεις για τις οποίες κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.Ο υφυπουργός Τύπου,Κ.Γκιουλέκας,σε συνέντευξή του στη Real news αναφέρει ότι «υπάρχουν ευθύνες που επεκτείνονται και στην κυβέρνηση και στο κόμμα για την πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές».«Όλοι εκείνοι που εφαρμόζουν την πολιτική της κυβέρνησης έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την πορεία που ακολουθούμε.Κάποιοι από αυτούς δεν έμειναν πιστοί στις αρχές της παράταξης ή δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα»,προσθέτει.
Αναφορά έκανε και σε για προσωπικές συμπεριφορές που πλήρωσε και πληρώνει η κυβέρνηση.«Δεν υπάρχει πια ούτε το ελάχιστο περιθώριο ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές»,σημειώνει.
Ακόμα,ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης,με δήλωσή του στο Έθνος το Σάββατο,κάλεσε τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές αλλά και να ανοίξει διάλογο με συγγενείς πολιτικά χώρους.
Ζητάει από τον Κ.Καραμανλή να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στην κυβέρνηση αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,στην αποπομπή από τη ΝΔ εκείνων που πλήγωσαν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους το κυβερνών κόμμα,σε «στροφή» στα θέματα της καθημερινότητας και στην έναρξη πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς,με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών,Γιάννης Παπαθανασίου,σε συνέντευξή του στην Απογευματινή,ζητάει καθαρό μήνυμα διαφάνειας,τονίζει ότι η παράταξη χρειάζεται νέες πολιτικές και όχι εσωστρέφεια,ενώ ομολογεί ότι έγιναν λάθη,αλλά υπάρχει και μεγάλο έργο.Υπογραμμίζει ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξουν διαγραφές,αλλά,αν αποδεδειγμένα παρουσιαστούν συμπεριφορές που εκθέτουν,δεν υπάρχει επιλογή.
Επίσης,επισημαίνει πως ο Κώστας Καραμανλής είναι απόλυτα κυρίαρχος στη Νέα Δημοκρατία και σημειώνει ότι η παράταξη θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αν ανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της.
Στο μεταξύ,ο Πέτρος Τατούλης,σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση ως τη χειρότερη της τελευταίας εικοσαετίας και αποκαλεί τον Κ.Καραμανλή «βαρίδι για την πορεία αυτού του τόπου,αλλά και της παράταξης»,καθώς και τον γαλάζιο ηγετικό πυρήνα «απαίδευτους και ανεπάγγελτους επιτήδειους ιδιώτες που δεν διαθέτουν κοινωνική συνείδηση».
«Το μεγάλο πρόβλημα της κεντροδεξιάς είναι η ανυπαρξία συγκεκριμένης ιδεολογικής πλατφόρμας,πάνω στην οποία θα χτιζόταν βήμα βήμα η όποια χρήσιμη αλλαγή,ή αν θέλετε μεταρρύθμιση»,τονίζει,προσθέτοντας πως στο «ερώτημα ποιος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες...δεν μπορώ εγώ να απαντήσω».
Παράλληλα,πυρά εξαπολύει εναντίον του Α.Σαμαρά,αλλά και των δημοσιογράφων,ενώ για την υπόθεση Siemens θεωρεί ότι «αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό»,όπως και ένα άλλο κόμμα πέραν της Ν.Δ.και του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: