ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή στις ΗΠΑ

Μείωση των εκπομπών αερίου που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου το 2020κατά 17%,σε σχέση με τα επίπεδα του 2005,προβλέπει το σχέδιο νόμου που ενέκρινε το βράδυ της Παρασκευής η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Αναμένεται τώρα να εγκριθεί και από τη Γερουσία.Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με πλειοψηφία 219 ψήφων έναντι 212, με μία και μόνη ψήφο επιπλέον των 218 που χρειάζονταν για την έγκρισή του.Το κείμενο αποτελείται από περισσότερες από 1.200 σελίδες και αποσκοπεί στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα,δημιουργώντας παράλληλα πράσινες θέσεις εργασίας και μειώνοντας την εξάρτηση από ξένες πηγές ενέργειας.
Προβλέπει τη δημιουργία μίας αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών,της λεγόμενης «cap and trade»,η λειτουργία της οποίας βασίζεται είτε στην πώληση των δικαιωμάτων,είτε στη δωρεάν απόδοση για τις πιο ευαίσθητες βιομηχανίες.Τα έσοδα που θα προκύψουν από αυτό το σύστημα θα χρηματοδοτήσουν τη βιομηχανία καθαρής ενέργειας.
«Αυτό το κείμενο είναι ένα εκτενές σχέδιο νόμου για την απασχόληση.Θα προωθήσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες,δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τη νέα οικονομία του 21ου αιώνα»,δήλωσε ο Χένρι Ουάξμαν,ένας από τους συντάκτες του κειμένου,ενώπιον της Βουλής πριν από την ψηφοφορία.
Ωστόσο, η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση καθώς και ορισμένοι Δημοκρατικοί παραμένουν αντίθετοι με αυτό το σύστημα,διότι φοβούνται ότι θα προκαλέσει αύξηση στο κόστος της ενέργειας.Οι Ρεπουμπλικάνοι επίσης,το επικρίνουν γιατί δεν αναπτύσσει τον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Σαράντα τέσσερις Δημοκρατικοί ψήφισαν κατά του κειμένου και μόλις οκτώ Ρεπουμπλικανοί υπέρ.Μάλιστα,ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντάνα Ροραμπάτσερ, δήλωσε:«Αμερική,ξύπνα.Αυτό που συμβαίνει στη Βουλή σήμερα είναι η κατάληψη της εξουσίας που θα σε αφήσει με άδειες τις τσέπες και χωρίς δουλειές.Οι δουλειές θα πάνε στην Κίνα και η οικονομία θα πάει στην κόλαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: